Çanakkale’de Yenilenebilir Enerji Konferansı verildi

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) ve Balıkesir Üniversitesi’nin iş birliğiyle, RE-You Projesi (Yenilenebilir Gençlik Enerji Operasyonu) kapsamında ‘Yenilenebilir Gençlik Enerjisi Bölgesel Konferansı’ gerçekleştirildi.

1233

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) ve Balıkesir Üniversitesi’nin iş birliğiyle, RE-You Projesi (Yenilenebilir Gençlik Enerji Operasyonu) kapsamında ‘Yenilenebilir Gençlik Enerjisi Bölgesel Konferansı’ düzenlendi. Konferansa, yenilenebilir enerji sektörünün önde gelen temsilcileri, akademisyenler, sivil toplum kuruluşları ve Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu’ndan yetkililer katıldı.

İş fırsatları değerlendirildi

Konferansta, yenilenebilir enerjinin geleceği, istihdam olanakları, eğitim ihtiyaçları, personel belgelendirme sistemi gibi konular ele alındı. Ayrıca, sektör trendleri ve gelecekteki iş birliği fırsatları da değerlendirildi.

Türkiye ile işbirliğine dikkat çekildi

Konferansın açılış konuşmasını yapan ÇOMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Dinçay Köksal, yenilenebilir enerjinin ülke ekonomisi ve çevre için önemine vurgu yaptı. Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Sektör Yöneticisi Prof. Dr. Mustafa Balcı ise, Avrupa Birliği’nin yenilenebilir enerjiye verdiği desteği ve Türkiye ile iş birliğini anlattı.

Katılımcılara teşekkür edildi

Konferansın sonunda, Alman Uluslararası İşbirliği Kurumu (GIZ) Program Koordinatörü Bülent Cindi, RE-You Projesi Takım Lideri Dusan Gvozdenac ve Güney Marmara Kalkınma Ajansı Balıkesir Yatırım Destek Ofisi ve RE-You Projesi Koordinatörü Ali Koç, katılımcılara teşekkür etti ve projenin devam eden faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

(Esra Güller)

Paylaş