Çanakkale’de Festival Rüzgarı Devam Ediyor!

61. Uluslararası Troia Festivali'nde yoğun etkinlikler devam ediyor. Troia Festivali'nin dördüncü günü, Çimenlik Kalesi'nde caz konserinden Özgürlük Parkı'ndaki rock müzik performansına, tiyatro oyunlarından çocuk etkinliklerine kadar dopdolu geçti.

1830

Uluslararası Troia Festivali, dördüncü gününde çeşitli etkinliklerle dolu bir program sundu. Çanakkale Belediyesi tarafından düzenlenen festival, hemşehrilerimizin yoğun katılımıyla büyük bir coşkuyla devam etti.

Çimenlik'te Cazın Sıcak Ezgileri Yükseldi: Mats Eilertsen Trio Sahne Aldı!

Festivalin dördüncü gününde Çimenlik Kalesi, Norveç'in ünlü caz grubu Mats Eilertsen Trio'yu ağırladı. Konser sonunda Belediye Meclis Üyesi Egemen Ergun, gruba seramik takdim ederek teşekkürlerini sundu. Caz severler için unutulmaz bir akşam yaşandı.

Özgürlük Parkı'nda Rock Rüzgarı: Bulutsuzluk Özlemi Coşkusu!

Türk rock müziğinin efsanevi gruplarından Bulutsuzluk Özlemi, 12 Ağustos akşamı Özgürlük Parkı'nda performans sergiledi. Belediye Başkanı Muharrem Erkek, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Gamze Taşcıer ile CHP Çanakkale Milletvekili İsmet Güneşhan'ın katıldığı konserde, grup sevilen şarkılarını dinleyicilere sundu. Konser sonunda Belediye Başkanı Muharrem Erkek, grubun solisti Nejat Yavaşoğullarına seramik takdim etti.

Kahkahalar Çanakkale'yi Sardı!

Çanakkale Belediyesi Tiyatro Topluluğu'nun popüler oyunlarından Yedi Kocalı Hürmüz, festival kapsamında bir kez daha sahnelendi. Çanakkale Belediyesi Kültür Merkezi'nde sergilenen oyun, izleyicilerden büyük alkış aldı.

Barış Kafe'de Renkli Etkinlikler

Festivalin dördüncü günü Barış Kafe'de, Klasik Dans Gösterisi ve Grup Lacivert'in konseri hemşehrilerimiz tarafından ilgiyle izlendi. Konser sonrasında Belediye Meclis Üyesi Simge Kutlu, Grup Lacivert'e seramik takdiminde bulundu.

Emre Kongar'la Tarihe Yolculuk: Halk Bahçesi'nde Buluşma!

Prof. Dr. Emre Kongar'ın “Savaşla Kazanılan Cumhuriyet'te Toplumsal Barış” başlıklı söyleşisi, Halk Bahçesi'nde geniş bir katılım ile gerçekleşti. Kongar, Çanakkale ve Türkiye tarihini günümüz olaylarıyla harmanlayarak sunduğu konuşmasında büyük beğeni topladı. Etkinlikte Belediye Başkanı Muharrem Erkek, Prof. Dr. Kongar'a çiçek takdim ederek teşekkür etti.

Çocuk Etkinlikleri Barış Kordonu'nda

Festivalde 12 Ağustos'ta Barış Kordonu'nda gerçekleştirilen çocuk etkinlikleri büyük ilgi gördü. Yüz boyama, maskotlar, palyaçolar ve tahta bacak gibi çeşitli eğlencelerle çocuklar keyifli vakit geçirdi.

“Barışa Kanat Olmak” Atölyesi

Belediye Meclis Üyesi ve Psikodramatist Nigar Etizer Karacık tarafından düzenlenen “Barışa Kanat Olmak” atölyesi, Çanakkale Seramik Müzesi'nde yapıldı. Sosyo-drama yaşantı grubu etkinliği, katılımcılar tarafından ilgiyle takip edildi.

“Bahçe” Sergisinin Açılışı

Festival kapsamında yer alan “Bahçe” sergisi, 12 Ağustos'ta Çanakkale Belediyesi Troia Sergi Salonunda açıldı. Sergide, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'nden ve diğer üniversitelerden birçok sanatçının eserleri yer aldı. Açılış töreninde Belediye Başkan Yardımcısı Z. Özleyiş Çetin, sergi ekibine teşekkürlerini sundu ve Prof. Evren Karayel Gökkaya'ya seramik takdim etti. Bahçe Sergisi, 20 Ağustos'a kadar ziyaret edilebilir.

61'nci Troia Festivali'nin dördüncü gün fotoğraflarını görmek için tıklayınız

(HABER MERKEZİ)
Paylaş