Çanakkale'de Cumhuriyet’in 100. yılında milli sporcu Birgül Erken’den anlamlı dalış

Milli serbest dalış rekortmeni Birgül Erken, Çanakkale'de Cumhuriyet Bayramı'nın 100. yıl dönümünde 100 metrelik unutulmaz bir dalış gerçekleştirdi.

1020

Cumhuriyet’in kuruluşunun 100. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında serbest dalış rekortmeni milli sporcu Birgül Erken, Çanakkale’de 100 metre yatay anı dalışı gerçekleştirdi. Erken’e, Çanakkale’nin yetiştirdiği başarılı genç sporcular da eşlik etti.

Etkinlikte gösteriler sunuldu

Çanakkale Valiliğinin himayelerinde Kordon Boyu’nda düzenlenen etkinlikte, Kıyı Emniyet Genel Müdürlüğüne bağlı “Kurtarma 13”, Sahil Güvenlik Komutanlığı ve Deniz Polisi ekiplerince gösteriler sunuldu. Etkinliğe, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cüneyt Erenoğlu, İl Emniyet Müdürü Selim Arıcı, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Sadi Akman, Sahil Güvenlik Batı Marmara Grup Komutanı Yüzbaşı Ercan Oran, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer Kalkan, İl Sağlık Müdürü Gökhan Baştürk, İl Kültür ve Turizm Müdürü Murat Yılmaz, İl Milli Eğitim Müdürü Ferhat Yılmaz ile sporcular, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Erken: “Cumhuriyet coşkusunu yaşatmak adına hep birlikte olduk”

Erken, etkinliğin ardından basın mensuplarına yaptığı açıklamada, 100 genç sporcunun kendisine eşlik etmesinden heyecan ve mutluluk duyduğunu dile getirdi. Bu sporcuların, kendi alanında başarılar elde etmiş öğrenciler olduğunu anlatan Erken, “Tabii onlara rol model olmak anlamında, Cumhuriyet coşkusunu yaşatmak adına hep birlikte olduk. Umarım onların da yüreklerine dokunmuşuzdur. Bugün çok büyük bir gün, biz bugünden kutladık ve hava da müsaade etti. Müthiş bir tablo sergiledik. Çanakkale Valiliği himayesinde tüm paydaşlarımızla bu coşkuyu dalga dalga yaydık.” diye konuştu.

Vali Aktaş, Erken'e teşekkür ederek, "Çok güzel bir ortamda cennet Çanakkale'mizde böyle bir etkinliğin böyle güzel bir havada yapılması bizleri ziyadesiyle memnun etti." ifadesini kullandı.(AA)

Paylaş