Çanakkale BİLSEM’de 2023 Kod Haftası Etkinlikleri Göz Kamaştırdı

Çanakkale Bilim ve Sanat Merkezi, 2023 Kod Haftası etkinliklerine “Türkiye Cumhuriyeti’nin Yüzüncü Yılı” teması ile katıldı. Etkinliklerde yapay zeka, robotik, drone ve sanal gerçeklik uygulamaları yer aldı.

2062

Çanakkale Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM), 2023 Kod Haftası kapsamında “Türkiye Cumhuriyeti’nin Yüzüncü Yılı” teması ile çeşitli etkinlikler düzenledi. Etkinliklere İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hasan Ergüven, Kurum Müdürü Berna Aras ve öğrenciler katıldı.

Yapay Zeka ile Uzay, Havacılık ve Astronomi Atölyeleri

Etkinliklerde BİLSEM Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Fatma Uca Öztürk tarafından arduino ile LCD ekranda “Türkiye Cumhuriyeti’nin Yüzüncü Yılı” ile ilgili yazılar yazdırma, servo motor ve joystick kullanarak Türk Bayrağı dalgalandırma atölyesi gerçekleştirildi. Ayrıca Ezine Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Recai Yavuz tarafından ortaöğretim öğrencilerine bilgisayar ve kavramlar üzerinden robotik, yapay zekâ ile tanışma, modüler ve programlanabilir drone uygulamaları atölyesi sunuldu.

Sanal Gerçeklik Gözlüğü ile Geçmişten Bugüne Eğitimden İzler

Etkinliklerin bir diğer bölümünde ise eTwinning İl Koordinatörü Pınar Altuncu tarafından VR sanal gerçeklik gözlüğü ile “Türkiye Cumhuriyeti’nin Yüzüncü Yılı Geçmişten Bugüne Eğitimden İzler” sanal sergisi düzenlendi. Sergide öğrenciler, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşundan bugüne kadar eğitim alanında yaşanan gelişmeleri sanal ortamda izleme fırsatı buldu.

22 Ekim’e Kadar Devam Edecek

2023 Kod Haftası etkinlikleri ilimizdeki kurumlarda 22 Ekim 2023 tarihine kadar devam edecek. Etkinliklerde öğrenciler, kodlama, programlama, yapay zeka, robotik, drone, sanal gerçeklik gibi alanlarda bilgi ve becerilerini geliştirme imkanı bulacak.(Damla Yeltekin)

Paylaş