Bursluluk sınavı sonuçları açıklandı! Bursluluk sınavı sonuçları nasıl sorgulanır? Burs ödemeleri ne zaman başlayacak?

Bursluluk sınavı (İOKBS) sonuçları açıklandı. Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), 5, 6, 7, 8, hazırlık sınıfı, 9, 10 ve 11. sınıflara yönelik düzenlenen İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (İOKBS) sonuçları açıklandı.

1441

İOKBS Bursluluk Sınavı sonuçları erişime açıldı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 5, 6, 7, 8, 9, 10 ve 11. sınıf öğrencilerine uygulanan Bursluluk Sınavı İOKBS'nin sonuçları 'meb.gov.tr'de erişime açıldı. Bu yıl Bursluluk sınavına 1 milyon 44 bin 846 öğrenci katılım sağladı. Bu yıl 70 binden 100 bine çıkarılan kontenjanın 30 bin burs kapasitesi de deprem bölgesine ayrılacak. Bursluluk sınavına başvuran 1 milyon 44 bin 846 kişiden 875 bin 987 aday sınava katıldı. Toplamda 100 bin öğrenci burs almaya hak kazandı.

Burs sonuçları nasıl sorgulanır?

Sınav sonuçları, 22 Eylül 2023'te www.meb.gov.tr internet adresinden duyuruldu. Okul müdürlükleri öğrenci velisinin istediği takdirde Sınav Sonuç Belgesi elektronik ortamdan alıp mühür ve imza ile onayladıktan sonra öğrenci velisine veya öğrenciye imza karşılığı verecektir.

Burs ödemeleri ne zaman başlayacak?

Öğrenci bursları, Millî Eğitim Bakanlığına Bağlı Resmî Okullarda Yatılılık, Bursluluk, Sosyal Yardımlar ve Okul Pansiyonları Yönetmeliği hükümleri gereği, bursluluk sınavı kazanılarak okula kayıt yaptırılan tarihi izleyen Ekim ayı başından itibaren ödenmeye başlanacağı tahmin ediliyor.

Burs sonuçlarını sorgulamak için;

https://www.meb.gov.tr/sinavlar/sorgu/Dpy/Ss/2023_DPY_Sonuc_SesfK71klc/index.asp

(Şerife Turhanlı)

Paylaş