Bodrum katındaki patlama binayı boşalttırdı

Bodrum katındaki patlama binayı boşalttırdı. Binanın mühürlenmesi ve çevresine güvenlik şeridi çekilmesi tedirginlik yarattı.

1509

Bahçelievler’de bir apartmanın bodrumunda bulunan marangoz atölyesindeki kolonun patlaması sonucu bina sakinleri tahliye edildi. Binanın mühürlenmesi ve çevresine güvenlik şeridi çekilmesi tedirginlik yarattı.

Betonlar atölyeye yayıldı

Olay, gece saatlerinde Şirinevler Mahallesi Mahmutbey 13. Sokak’ta meydana geldi. 5 katlı binanın bodrumunda bulunan marangoz atölyesindeki bir kolon patladı. Kolondan düşen betonlar atölyeye yayıldı. Bina sakinleri, büyük bir gürültü duyarak panik yaşadı.

Belediye ekipleri müdahale etti

Bina sakinlerinin ihbarı üzerine olay yerine Bahçelievler Belediyesi ekipleri geldi. Ekipler, binada inceleme yaparak risk bulunduğunu tespit etti. Bunun üzerine binada oturanları tahliye ederek apartmanı mühürledi. Bazı bina sakinleri belediye tarafından otellere yerleştirilirken, bazıları da kendi imkanlarıyla yakınlarının yanına gitti.

Binanın 27 yıllık olduğu öğrenildi

Apartman sakinlerinden Rasim Emek, gazetecilere yaptığı açıklamada, oturdukları binanın 27 yıllık olduğunu söyledi. Emek, sadece bir kolonda hasar bulunduğunu ve İstanbul Büyükşehir Belediyesinin yaptığı tesisten şüphelenerek, “Kazık çakılırken çok titreşim oluyordu.” dedi. Emek, polisten ve belediyeden yardım beklediklerini belirtti. Bahçelievler’de bodrum katındaki patlama binayı boşalttırdı. Binanın mühürlenmesi ve çevresine güvenlik şeridi çekilmesi tedirginlik yarattı. (AA)

Paylaş