BİKAD Cafe ve Restaurant hizmete açıldı

Biga Kadın Çevre Kültür ve İşletme Kooperatifi'nin yeni projesi büyük ilgi gördü.

1462

01 Eylül 2022 tarihinde Biga Kaymakamı Erdinç Dolu başkanlığında başlatılan "Güçlü Kadın Kooperatifleri ile Türkiye Güçleniyor" projesi kapsamında BİKAD Cafe ve Restaurant, Biga halkının hizmetine açıldı. Proje, geçtiğimiz yıl atılan imzaların ardından bu yıl meyvelerini vermeye başladı.

Biga Kaymakamı Erdinç Dolu, Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) Genel Sekreteri Abdullah Güç ile GMKA uzmanlarının katılımıyla gerçekleşen projede; Biga Belediyesi, Gümüşçay Belediyesi, Biga İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Biga İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, Biga Ticaret ve Sanayi Odası, S.S. Biga Kadın Çevre Kültür ve İşletme Kooperatifi, İŞKUR ve Köylere Hizmet Götürme Birliği ortak olarak yer aldı.

Biga Kaymakamlığı tarafından Güney Marmara Kalkınma Ajansı'na sunulan ve desteklenen "Güçlü Kadın Kooperatifleri Güçlenen Türkiye" projesi kapsamında, yenilenen yüzüyle hizmete açılan BİKAD Cafe ve Restaurant, kooperatif üyesi kadınların el emeğiyle ürettiği ürünlerin servis ve satışını gerçekleştirecek.

Açılış törenine Biga Kaymakamı Erdinç Dolu ve eşi Şenay Yerli Dolu, Belediye Başkanı Alper Şen, BİKAD Başkanı Ayfer Baykal ve kooperatif üyeleri katıldı. Açılışta konuşan Kaymakam Dolu, projenin kadın kooperatiflerini güçlendirerek bölgesel kalkınmaya önemli katkı sağlamasını beklediklerini belirtti. BİKAD Cafe ve Restaurant, Biga halkına hizmet sunarken aynı zamanda kadın girişimciliğini destekleyerek, kadınların ekonomik ve sosyal hayatta daha fazla yer almasına katkı sağlayacaktır.

(ERHAN TAYLAN)
Paylaş