Biga Pomak Derneği, Bulgaristan’da Kültürel Köprüler Kurdu

Biga Pomak Derneği Başkanı İrfan Çınar ve beraberindeki dernek üyeleri 4-9 Ekim 2023 tarihleri arasında Bulgaristan’da gerçekleştirdikleri gezide kültürel köprüler kurdular.

3099

Biga Pomak Derneği, 4-9 Ekim 2023 tarihleri arasında Bulgaristan’a bir kültür gezisi düzenledi. Rudozem şehrine bağlı Chepinsi köyünde Rudozem Belediye Başkanı Rumen Pehlivanov, yeni seçilecek belediye başkan adayı, köy muhtarı Mustafa Brahimsef, ekip başkanı Katya Huteva, Nezi Huteva, Madjirova Mimcheto ve diğer köy sakinleri tarafından coşkuyla karşılandılar.

“Kültürel işbirliğimizin sonuçları”

Folklor grubu, Biga Kültür Festivali’ne davet edildiğini ve her yıl katılım sağladıklarını söyledi. İrfan Çınar, Chepinsi köyünde kendilerini çok güzel bir şekilde misafir ettikleri için teşekkür etti ve Biga ile Chepinsi arasında kültürel işbirliğinin müspet sonuçları olduğunu vurguladı.

Köy tarihi ve kültürel özellikleri incelendi

Gezinin bir diğer durağı ise, Biga’nın Elmali Havdan, Çan Yaykın, Yenice Çal ve İzmir Çınardibi gibi köylerinin geldiği Bugutevu köyü oldu. Geçmişte farklı zamanlarda Bugutevu köyü’nden Türkiye’ye göç olduğunu anımsatan Başkan Çınar, “Bizi misafir eden Salih Karasuleymanov ve eşi Rosanka hanıma yürekten teşekkür ederiz” dedi. Dernek üyeleri köyün tarihi ve kültürel özelliklerini yakından tanıma fırsatı buldu. (Damla Yeltekin)

Paylaş