Beşiktaş, Tüpraş ile Stat İsim Sponsorluğu Anlaşması Yaptı! İşte Yeni Anlaşmanın Detayları

Beşiktaş, stat isim sponsorluğu konusunda Tüpraş ile anlaşmaya vardı. Siyah-beyazlı kulüp, Borsa İstanbul’a yaptığı açıklamada, 2023-2024 sezonuna kadar geçerli olacak yeni anlaşmanın şartlarını duyurdu.

2372

Beşiktaş, Tüpraş ile stat isim sponsorluğu anlaşması yaptı. Sarı-kırmızılı kulüp, Borsa İstanbul’a yaptığı ve Kamuyu Aydınlatma Platformu’nda da yer alan açıklamada, 2011 yılında Nike ile imzalanan ürün tedarik, sponsorluk ve lisans sözleşmesinin karşılıklı mutabakatla tadil edildiğini bildirdi. Yeni anlaşma, 2023-2024 sezonuna kadar geçerli olacak.

Anlaşmanın Şartları

Beşiktaş’ın resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, yeni anlaşmanın şartları şöyle belirtildi:

Tüpraş, Beşiktaş’ın stat isim sponsoru olacak. Buna göre Beşiktaş Park’ın adı 3 seneliğine Tüpraş Stadyumu olacak.
Tüpraş, Beşiktaş’a her sezon 7.5 milyon Euro nakit sponsorluk bedeli ödeyecek.
Tüpraş, Beşiktaş’ın lisanslı ürünlerini üretecek ve satışını yapacak.
Tüpraş, Beşiktaş’ın lisanslı ürünlerinden elde ettiği gelirin %15’ini Beşiktaş’a paylaştıracak.

Anlaşmanın Önemi

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, Tüpraş ile yapılan anlaşmanın önemine değinerek, şunları söyledi3:

“Tüpraş ile olan iş birliğimizden büyük memnuniyet duyuyoruz. Bu anlaşma, hem kulübümüzün hem de markamızın değerini artıracak. Tüpraş, Türkiye’nin en büyük ve en saygın şirketlerinden biridir. Beşiktaş da Türkiye’nin en büyük ve en sevilen kulübüdür. Bu nedenle bu iş birliği çok doğal ve uyumludur. Tüpraş ile olan anlaşmamız sayesinde hem takımlarımız hem de taraftarlarımız kaliteli ve modern ürünler kullanacak. Ayrıca kulübümüzün gelirleri de artacak.”

Tüpraş Genel Müdürü İbrahim Yelmenoğlu da yaptığı açıklamada, “Beşiktaş ile olan ortaklığımızdan gurur duyuyoruz. Beşiktaş, Türkiye’nin en başarılı ve en çok sevilen kulübüdür. Biz de Tüpraş olarak Beşiktaş’ın sportif başarılarını desteklemeye devam edeceğiz. Aynı zamanda Beşiktaş’ın lisanslı ürünlerini üretip satışa sunarak taraftarların takımlarıyla bağlarını güçlendireceğiz.” dedi.

Beşiktaş, Tüpraş ile stat isim sponsorluğu anlaşması yaptı. Yeni anlaşma, Beşiktaş’a hem nakit hem de ürün olarak toplam 7.5 milyon Euro değerinde katkı sağlayacak.

Yunus Erzincanlı

Paylaş