Beşiktaş’ta Fernando Santos Dönemi Resmen Başladı!

Beşiktaş, teknik direktörlüğe Portekizli Fernando Santos’u getirdi. Santos, 2016 Avrupa ve 2019 Uluslar Ligi şampiyonu olan Portekiz Milli Takımı’nın eski hocası. Beşiktaş’ın yeni teknik direktörü, siyah-beyazlı takıma şampiyonluk hedefiyle geldiğini söyledi.

1066

Beşiktaş, teknik direktörlük sorununa Portekizli Fernando Santos ile çözüm buldu. Santos, 9 Ocak 2024 tarihinde Başkan Hasan Arat’ın da katıldığı imza töreninde basın mensuplarına konuştu. Santos, 2016 yılında Portekiz Milli Takımı’nı Avrupa Şampiyonu yapan, 2018 yılında da Dünya Kupası’nda yarı final gören başarılı bir teknik adam. Santos, Beşiktaş’ın eski oyuncuları Pepe ve Quaresma ile de yakın arkadaş.

Başkan Hasan Arat’tan Santos’a Tam Destek

Beşiktaş Başkanı Hasan Arat, imza töreninde yaptığı konuşmada, Santos’u göreve getirirken çok titiz davrandıklarını, 15’e yakın teknik direktörle görüştüklerini, ancak bütün yönetim kurulunun Santos’u seçtiğini belirtti. Arat, Santos’un takımın durumunu bilerek geldiğini, kendilerine güven verdiğini ve Beşiktaş’ın kültürünü yaşatacağına inandığını söyledi. Arat, Santos’a tam destek verdiklerini ve zor günlerden geçebileceklerini, ancak yıpratılmamaları gerektiğini vurguladı. Arat, “Her türlü eleştiriye açığız ama saygı çerçevesinde olsun” dedi.

Santos’un Hedefleri ve Transfer Planları

Santos, Beşiktaş’ın hedeflerinin her zaman yüksek olduğunu, kazanmak için sahaya çıktıklarını, savaşmak ve her şeylerini vermeleri gerektiğini söyledi. Santos, “Sahaya ölmeye çıkmalıyız. Bunun dışında hiçbir şey işe yaramaz” dedi. Santos, takımın kaliteli bir oyuncu grubuna sahip olduğunu, ancak bazı pozisyonlara takviye yapmaları gerektiğini belirtti. Santos, transfer konusunda çok konuşmayı sevmediğini, başkanın karar vereceğini ifade etti. Santos, takımın durumunu analiz edeceklerini, doğru yolu seçeceklerini ve Beşiktaş’ı iyi yerlere getirmek için çalışacaklarını dile getirdi.

Santos’tan Eski Hocalara Saygı

Santos, Beşiktaş’ın eski teknik direktörleri hakkında da konuştu. Santos, geçmiş ile konuşmayı sevmediğini, gelen her hocanın değerli olduğunu, hepsinin farklı yöntemleri olduğunu söyledi. Santos, özellikle Şenol Güneş’i uzun yıllardır tanıdığını, burada değerli işler yaptığını belirtti.

Santos’un Beşiktaş’tan Arkadaşları

Santos, Beşiktaş’ın eski oyuncuları Pepe ve Quaresma ile konuştuğunu, onların kendisine büyük bir kulübe geldiğini söylediklerini anlattı. Santos, ayrıca Simao ile de konuştuğunu, onunla iyi bir ilişkisi olduğunu ifade etti. Santos, “Hepsi beni bu kararımdan dolayı tebrik etti. Onlara da teşekkür ediyorum. Beşiktaş’ın büyük bir taraftarı var. Onlara da layık olmak istiyorum” dedi.

(HABER MERKEZİ)
Paylaş