Beşiktaş, Rıza Çalımbay’ın ilk maçında Başakşehir’i 1-0 yend; Muleka'nın golü 3 puan getirdi

Beşiktaş, teknik direktör Rıza Çalımbay’ın 18 yıl sonra çıktığı ilk maçta Başakşehir’i 1-0 mağlup etti. Jackson Muleka’nın golüyle galibiyete ulaşan siyah-beyazlılar maçtan 3 puanla ayrıldı.

1979

Beşiktaş, Süper Lig’in 12. haftasında evinde Başakşehir’i Jackson Muleka’nın golüyle 1-0 mağlup etti. Siyah-beyazlılar, teknik direktör Rıza Çalımbay’ın 18 yıl sonra çıktığı ilk maçtan galibiyetle ayrıldı.

Muleka’nın golü yetti

Karşılaşmanın ilk yarısı golsüz eşitlikle sona ererken, ikinci yarıda Beşiktaş baskısını artırdı. 55. dakikada sağ kanattan gelen ortaya iyi yükselen Jackson Muleka, kafa vuruşuyla topu ağlara gönderdi ve takımını 1-0 öne geçirdi. Bu gol aynı zamanda maçın da skorunu belirledi.

Zaynutdinov ve Ghezzal sakatlandı

Beşiktaş’ta maçın ilk yarısında Bakhtiyor Zaynutdinov, sakatlanarak oyundan çıktı ve yerine 41. dakikada Rachid Ghezzal oyuna dahil oldu. Ancak Ghezzal de ikinci yarıya çıkamadı. Siyah-beyazlılarda ayrıca sarı kart gören Ante Rebic, gelecek haftaki Samsunspor maçında cezalı duruma düştü.

Rıza Çalımbay, 18 yıl sonra döndü

Siyah-beyazlı takımda teknik sorumlu Burak Yılmaz’ın istifa etmesinin ardından göreve getirilen Rıza Çalımbay, 18 yıl sonra Beşiktaş’ın başında ilk maçına çıktı. 60 yaşındaki çalıştırıcı, 2005 yılında ayrıldığı Beşiktaş’a Başakşehir karşısında galibiyetle döndü. Çalımbay, böylece siyah-beyazlı takımda ikinci dönemine başarılı bir başlangıç yaptı.(Haber Merkezi)

Paylaş