Balina kusmuğundan yapılan tespih, servet değerinde!

Bursa’da tespih ustası Gökhan Yılmaz, 25 yıldır tarihi Ulucami’nin yanında açtığı dükkanda binlerce tespih çeşidi satıyor. Yılmaz’ın en değerli tespihleri ise Osmanlı döneminin ünlü tespih ustası İskender Efendi’nin yaptığı 120 yıllık nadir parçalar. Bu tespihler koleksiyoner ve sanatçıların ilgisini çekiyor ve 35 bin dolara kadar alıcı buluyor.

1003

Yılmaz’ın bir diğer ilgi çeken ürünü ise balina kusmuğundan yapılan “Misk-i Amber” adlı tespihler. Bu tespihler, balinanın sindiremediği balıkları kusmasıyla oluşan ve parfüm sektöründe de kullanılan çok güzel kokulu ve dayanıklı bir doğal madde olan amberden yapılıyor. Bu tespihlerin fiyatı ise 6 bin liradan başlayıp 25 bin liraya kadar çıkıyor.

Yılmaz, kış aylarında Uludağ’a giden ünlülerin de sık sık kendisini ziyaret ettiğini ve tespih aldığını söylüyor. Kenan İmirzalıoğlu, Emin Gürsoy, Murat Övüç, Demet Akalın, Yaşar Alptekin gibi birçok ünlü isim Yılmaz’ın müşterileri arasında. Yılmaz, “Sanatçıya, sporcuya, siyasetçiye tespih satıyoruz. Kimisi kendi geliyor, kimisi ise Bursa’daki dostları vasıtasıyla bizden tespih alıyor” diyor.

(İHA)
Paylaş