Ayvalık Uluslararası Film Festivali Programı belli oldu

Ayvalık Uluslararası Film Festivali programında yer alacak ilk filmler açıklandı. 2024 Cannes Film Festivali’nin ödüllü yapımları Türkiye’de ilk kez Ayvalık’ta izleyiciyle buluşacak.

1012

17-22 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek Ayvalık Uluslararası Film Festivali'nde, Cannes Film Festivali'nin ödüllü filmleri Türkiye'de ilk kez izleyiciyle buluşacak. Ayvalık Belediyesi ve Seyir Derneği işbirliğiyle gerçekleştirilecek etkinlikte, sinemaseverler dünyanın dört bir yanından ödüllü yapımları izleme fırsatı bulacak.

Festivalin Öne Çıkan Filmleri

Festivalin programında yer alacak filmler arasında, Cannes Film Festivali'nde En İyi Yönetmen Ödülü'nü kazanan Miguel Gomes'in "Grand Tour" adlı filmi dikkat çekiyor. Film, 1918 yılında nişanlısı Molly'den kaçıp Asya turuna çıkan Edward'ın hikayesini anlatıyor.

"The Substance" ile Toplumsal Baskılara Dair Eleştiriler

Colin Fargeat'ın yönettiği "The Substance", güzellik ve gençlik algısının kadınlar üzerindeki baskısını ele alıyor. Demi Moore ve Margaret Qualley'nin başrollerini paylaştığı film, bir kadının kendi genç ve güzel versiyonunu yaratma çabasını konu alıyor.

Hintli Yönetmenden Dokunaklı Bir Hikaye: "All We Imagine as Light"

Payal Kapadia'nın "All We Imagine as Light" filmi, Bombaylı üç hemşirenin yaşamlarını gözler önüne seriyor. Prabha, Anu ve Parvaty adlı karakterlerin hayatlarına odaklanan film, Mumbai'nin kaotik ve zıtlıklarla dolu atmosferinde geçiyor.

Gerçek Olaylara Dayanan "The Seed of the Sacred Fig"

Mohammad Rasoulof'un yönettiği "The Seed of the Sacred Fig", İran'daki teokrasiyi ve toplumsal adaletsizliği eleştiriyor. Film, bir yargıç ve ailesinin yaşadığı olayları merkezine alarak, İran'ın sosyal ve politik yapısını inceliyor.

Sorrentino'nun Napoli'ye Dönüşü: "Parthenope"

Paolo Sorrentino, yeni filmi "Parthenope" ile Napoli'ye dönüş yapıyor. Film, kadınların güzellik ve gençlik mitinin baskısı altında nasıl hayatta kalma mücadelesi verdiğini anlatıyor. Celeste Dalla Porta ve Gary Oldman gibi isimlerin rol aldığı yapım, Sorrentino'nun filmografisinde önemli bir yere sahip.

"The Apprentice" ile Trump'ın Gençliği

Ali Abbasi'nin yönettiği "The Apprentice", Donald Trump'ın gençlik yıllarını ve bugünkü gücüne kavuşma sürecini anlatıyor. Sebastian Stan'in Trump'ı canlandırdığı film, McCarthy döneminin etkilerini de ele alıyor.

Marcello Mastroianni'ye Saygı Duruşu: "Marcello Mio"

Christophe Honoré'nin "Marcello Mio" filmi, Marcello Mastroianni'nin anısına çekilmiş bir komedi. Film, Chiara Mastroianni'nin babasının karakteri ve görünümüne bürünen bir kadını canlandırdığı kişisel bir hikayeyi konu alıyor.

Festival Mekanları ve Etkinlikler

Festivalin açılış gecesi 17 Eylül'de Ayvalık Belediyesi Büyük Park Amfitiyatro'da yapılacak. Gösterimler, Ayvalık Belediyesi Vural Sineması Nejat Uygur Sahnesi, Fabrika Ayvalık, ASKEV Sera, İsmet İnönü Kültür Merkezi ve Kırlangıç Ayvalık gibi mekanlarda gerçekleşecek.

(SAİM TUNÇMAN)
Paylaş