Astronotlar Uzayda Ne Kadar Kalacak? İşte Merak Edilen Detaylar!

Türk astronot uzayda ne kadar kalacak? Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı, uzayda ne kadar kalacak? Uzay yolculuğunun detayları neler? İşte merak edilen soruların yanıtları…

2470

Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı, bu gece yarısı uzay yolculuğuna başladı. Gezeravcı, Uluslararası Uzay İstasyonu’nda çeşitli bilim misyonlarını gerçekleştirmek üzere uzaya gönderildi. Peki, Türk astronot uzayda ne kadar kalacak? Uzay yolculuğunun detayları neler? İşte merak edilen soruların yanıtları…

Türk Astronot Uzayda Kaç Gün Kalacak?

Türk astronot Alper Gezeravcı, yaklaşık 14 gün sürecek olan uzay yolculuğu için bu gece saat 01.11’de yola çıktı. Gezeravcı’yı taşıyan roket, ABD’nin Florida eyaletindeki Kennedy Uzay Merkezi’nden fırlatıldı. Oradan Uluslararası Uzay İstasyonu’na uçtu. Görev tamamlandığında ise okyanusa düşecek.

Türk Astronot Uzayda Ne Yapacak?

Türk astronot Alper Gezeravcı, uzayda çeşitli bilim misyonlarını gerçekleştirecek. Üniversite ve araştırma kurumlarınca bu misyon için hazırlanan 13 deney, uzayda yapılacak. Aralarında kanserden bağışıklık hücrelerine, alglerden propolise kadar literatüre katkı sağlayacak çalışmaların bulunduğu deneyler, TÜBİTAK Uzay, Axiom Space ve NASA ile koordineli şekilde yürütülecek.

Türk Astronot Yanında Neler Götürecek?

Türk astronot Alper Gezeravcı, uzay yolculuğuna çıkarken yanında kişisel ve ülkelerini simgeleyen bazı objeler de götürecek. Gezeravcı’nın bavulunda başta yeğeni olmak üzere, aile bireylerinin fotoğrafları, Yörük kültürüne ait bazı objeler, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kendilerine verdiği Türk bayrağı olacak.

Türk Astronot Uzay Yolculuğu Nasıl Takip Edilebilir?

Türk astronot Alper Gezeravcı’nın uzay yolculuğu, İstanbul ve Ankara başta olmak üzere birçok ildeki bilim merkezlerinden canlı olarak izlenebilecek. Ayrıca, internet üzerinden de fırlatma töreni ve uzay istasyonundaki faaliyetler takip edilebilecek.

(HABER MERKEZİ)
Paylaş