Ankaragücü’nde Emre Belözoğlu Sürprizi! Başakşehir’den Ayrılan Teknik Adam Yeni Takımını Buldu

Süper Lig’de kötü bir başlangıç yapan Ankaragücü, teknik direktör Tolunay Kafkas ile yollarını ayırdı. Başkent ekibinin yeni hocası ise son olarak Başakşehir’i çalıştıran Emre Belözoğlu oldu. Belözoğlu, Ankaragücü ile 2 yıllık sözleşme imzaladı. Peki Emre Belözoğlu kimdir? İşte detaylar…

2029

Süper Lig’de kötü bir başlangıç yapan Ankaragücü, teknik direktör Tolunay Kafkas ile yollarını ayırdı. Başkent ekibinin yeni hocası ise son olarak Başakşehir’i çalıştıran Emre Belözoğlu oldu. Belözoğlu, Ankaragücü ile 2 yıllık sözleşme imzaladı. Belözoğlu, ilk maçına 16 Ekim 2023’te deplasmanda Gaziantep FK karşısında çıkacak.

Emre Belözoğlu kimdir?

Emre Belözoğlu, 7 Eylül 1980’de İstanbul’da doğdu. Futbola amatör olarak Kartalspor’da başladı. Profesyonel kariyerine Zeytinburnuspor’da devam etti. 1996 yılında Fenerbahçe’ye transfer oldu. Burada 4 sezon oynadıktan sonra İtalya’nın Inter takımına gitti. Ardından Newcastle United, Atlético Madrid, Fenerbahçe, Başakşehir ve Fenerbahçe formalarını giydi. Milli takım formasını ise 101 kez terletti.

Emre Belözoğlu, futbolu bıraktıktan sonra teknik direktörlük yapmaya başladı. 2019-2020 sezonunda Başakşehir’in yardımcı antrenörü olarak görev yaptı. 2020-2021 sezonunda ise takımın başına geçti. Ancak beklenen başarıyı yakalayamadı ve bu sezonun dördüncü haftasında görevinden ayrıldı.

Emre Belözoğlu, Ankaragücü’nün başına geçti

Emre Belözoğlu, teknik direktörlük kariyerinde yeni bir sayfa açtı. Süper Lig’de kötü bir performans sergileyen ve son sırada yer alan Ankaragücü’nün teklifini kabul etti. Belözoğlu, ekibiyle birlikte sözleşme imzalamak üzere Ankara’ya gitti1. Ankaragücü’nün resmi sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, “Hoş geldin Emre Belözoğlu. Yeni teknik direktörümüz Emre Belözoğlu için bugün imza töreni düzenlenecektir” ifadeleri kullanıldı.

Emre Belözoğlu, Ankaragücü’nü nasıl toparlayacak?

Emre Belözoğlu, Ankaragücü’nün başına geçtiği için oldukça heyecanlı olduğunu söyledi. Takımın durumunun iyi olmadığını ancak bunu değiştirmek için çalışacaklarını belirtti. “Ankaragücü gibi büyük bir camianın parçası olmaktan dolayı gururluyum. Takımın durumu bizi üzse de bunu değiştirmek için elimizden geleni yapacağız. Taraftarlarımızın desteğiyle bu zor günleri atlatacağız” dedi.

Emre Belözoğlu’nun ilk işi ise takımın moralini yüksek tutmak olacak. Tecrübeli teknik adam, oyuncularıyla birebir görüşerek onlara güven verecek. Ayrıca takımın oyun sistemini de değiştirmeyi planlıyor. Belözoğlu, daha önce Başakşehir’de uyguladığı 4-2-3-1 dizilişini Ankaragücü’nde de deneyecek. Takımın hücum gücünü arttırmak için kanatları daha etkin kullanacak. Savunmada ise daha sert ve disiplinli bir oyun sergileyecek. (Haber Merkezi)

Paylaş