Alkollü kaptan, yelkenli tekneyle 25 Suriyeliyi kaçırmaya çalıştı

Çanakkale’de yelkenli tekneyle göçmen kaçakçılığı yapan bir kişi yakalandı. Teknede Suriye uyruklu 25 düzensiz göçmen bulundu.

1599

Çanakkale’nin Erenköy açıklarında yelkenli tekneyle göçmen kaçakçılığı yapan bir kişi yakalandı. Teknede Suriye uyruklu 25 düzensiz göçmen bulundu.

Operasyon gerçekleştirildi

Çanakkale İl Jandarma Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Batı Marmara Grup Komutanlığı ekipleri, Erenköy açıklarında şüpheli bir yelkenli tekne tespit etti. Bölgeye sevk edilen Sahil Güvenlik Botu “TCSG-16”, teknede düzensiz göçmenlerin olduğunu belirledi ve tekneyi durdurdu. Teknede Suriye uyruklu 25 düzensiz göçmen olduğu anlaşıldı.

Hastaneye sevk edildi

Yelkenli teknenin kaptanı C.B, göçmen kaçakçılığı yaptığı iddiasıyla gözaltına alındı. Alkollü olduğu belirlenen C.B, jandarma nezaretinde sağlık ekiplerince sedyeyle Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. C.B’nin daha önce de göçmen kaçakçılığı suçundan sabıkası olduğu öğrenildi. Olayda kullanılan yelkenli tekneye el konularak yediemine teslim edilirken, düzensiz göçmenler de Ayvacık Geri Gönderme Merkezi’ne götürüldü. Düzensiz göçmenlerin sağlık durumlarının iyi olduğu, ancak ülkelerine geri dönmek istemedikleri bildirildi.(AA)

Paylaş