61. Uluslararası Troia Festivali'nin afişi belli oldu!

9-13 Ağustos 2024 tarihleri arasında Çanakkale'de gerçekleştirilecek 61. Uluslararası Troia Festivali'nin afişi belli oldu! 

2230

Çanakkale'nin gözbebeği 61. Uluslararası Troia Festivali'nin heyecanını afişlere taşıyacak tasarımcılar belli oldu! Çanakkale Belediyesi, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Tasarımı Bölümü ve Çanakkale Tübingen Troia Vakfı iş birliğiyle düzenlenen Afiş Tasarım ve Uygulama Yarışması'nda jüri tarafından 13 Haziran 2024 tarihinde yapılan değerlendirme sonucunda birinci ve mansiyon ödülleri sahiplerini buldu.

Birincilik Mesut Tanrıkulu'nun!

Yarışmada jüriyi etkileyen ve birincilik ödülüne layık görülen tasarım Mesut Tanrıkulu'na ait. Tasarımın Troia'nın tarihi ve kültürel değerlerini en iyi şekilde yansıttığı ve festivalin ruhunu başarıyla aktardığı belirtildi.

Mansiyon Ödülleri Sude Nur Toy ve Derin Bilecenoğlu'na

Yarışmada jüriden mansiyon ödülü alan iki isim ise Sude Nur Toy ve Derin Bilecenoğlu oldu. Her iki tasarım da Troia'nın tarihi ve kültürel mirasını özgün bir bakış açısıyla yorumlayarak jüriyi etkiledi.

Kazanan Tasarımlar 9-13 Ağustos 2024 Tarihleri Arasında Sergilenecek

Birinci ve mansiyon ödülü alan tasarımlar, 9-13 Ağustos 2024 tarihleri arasında 61. Uluslararası Troia Festivali kapsamında sergilenecek. Festivale katılan ziyaretçiler, bu özgün tasarımları yakından görme ve Troia'nın büyülü atmosferine kapılma şansı yakalayacak.

Sanata Bir Tuğla

Çanakkale Belediyesi, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Tasarımı Bölümü ve Çanakkale Tübingen Troia Vakfı işbirliği ile düzenlenen yarışmanın seçici kurulunda Çanakkale Belediye Başkan Yardımcısı Zeynep Özleyiş Çetin, Grafik Tasarımcı Nadir Çakır, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Tasarımı Bölümü Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Ali Can Metin, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Tasarımı Bölümü Öğretim Görevlisi Dr. Özlem Uyan ve Çanakkale Tübingen Troia Vakfı Başkanı Enver Yılmaz yer aldı.

(SAİM TUNÇMAN)
Paylaş