1 Ocak’ta Toplu Taşıma Ücretsiz mi? İşte Şehir Şehir Detaylar!

Yeni yılın ilk günü olan 1 Ocak, birçok kişi için tatil anlamına geliyor. Peki, bu tatilde şehirleri gezmek isteyenler için toplu taşıma araçları ücretsiz mi? İstanbul, Ankara ve İzmir başta olmak üzere birçok ilde toplu taşıma ücretleri ile ilgili kararlar alındı. İşte, 1 Ocak’ta toplu taşıma ücretsiz mi sorusunun yanıtı ve şehir şehir detaylar!

2202

Yeni yılın ilk gününe uyananlar, tatilin tadını çıkarmak için şehirleri keşfetmek istiyor. Ancak, bu keyifli planın önündeki en büyük engel, toplu taşıma ücretleri olabilir. Peki, 1 Ocak’ta toplu taşıma araçları ücretsiz mi? Hangi şehirlerde otobüs, metro, vapur gibi araçlar bedava? Bu soruların cevabını merak edenler için, şehir şehir toplu taşıma ücretleri ile ilgili son durumu derledik. İşte, 1 Ocak’ta toplu taşıma ücretsiz mi sorusunun yanıtı ve şehir şehir detaylar!

İstanbul’da Toplu Taşıma Ücretsiz mi?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), 2022 yılının ilk resmi tatili olan 1 Ocak Cumartesi günü toplu taşıma araçlarının ücretsiz hizmet vereceğini duyurdu. Buna göre, sadece kişiselleştirilmiş İstanbulkart sahiplerine, entegrasyona dahil olan İETT, Metro, Füniküler, Tramvay, Şehir Hatları Vapurları’nda ve toplu taşımaya entegre özel deniz motorlarında ulaşım ücretsiz olacak.

Ayrıca, yılbaşı gecesinin yoğunluğu göz önünde bulundurularak, otobüs ve metro seferleri 24 saat hizmet verecek. İETT, yılbaşı gecesi normal gece hatlarıyla beraber 15 ayrı hatta 186 sefer düzenleyecek. 24 saat hizmet veren metrobüs hattında da normalde düzenlenen gece seferlerine ek olarak 125 sefer daha yapılacak.

Raylı tüm metrolar da 24 saat süreyle çalışacak ve ek seferler konulacak. Hatlarda seferler, 31 Aralık Cuma sabah 06.00’dan 2 Ocak Pazar günü 02.00’ye kadar kesintisiz devam edecek. Tramvay hatları ile Taksim-Kabataş Füniküleri ise 1 Ocak saat 02.00’ye kadar seferlerini sürdürecek.

Ankara’da Toplu Taşıma Ücretsiz mi?

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), 1 Ocak Cumartesi günü toplu taşıma araçlarının ücretsiz hizmet vereceğini açıkladı. Buna göre, EGO otobüsleri, ANKARAY, Metro ve Teleferik hatlarında ulaşım ücretsiz olacak.

Ayrıca, Cumhurbaşkanı kararına göre, Başkentray seferleri de 1 Ocak saat 00.00’dan başlayarak 24.00’e kadar ücretsiz hizmet verecek.

İzmir’de Toplu Taşıma Ücretsiz mi?

İzmir Büyükşehir Belediyesi (İBB), 1 Ocak Cumartesi günü toplu taşıma araçlarının ücretsiz hizmet vereceğini bildirdi. Buna göre, ESHOT, İZULAŞ, İZDENİZ, Metro, Tramvay ve Teleferik hatlarında ulaşım ücretsiz olacak.

Ayrıca, Cumhurbaşkanı kararına göre, İZBAN seferleri de 1 Ocak saat 00.00’dan başlayarak 24.00’e kadar ücretsiz hizmet verecek.

Diğer İllerde Toplu Taşıma Ücretsiz mi?

1 Ocak Cumartesi günü toplu taşıma ücretleri ile ilgili diğer illerde ise farklı kararlar alındı. Örneğin, Antalya Büyükşehir Belediyesi, toplu taşıma araçlarının 1 Ocak’ta ücretli olacağını duyurdu. Bursa Büyükşehir Belediyesi ise, toplu taşıma araçlarının 1 Ocak’ta yüzde 50 indirimli olacağını açıkladı.

(Erhan Taylan)

Paylaş