Yükseköğretime Yaş Sınırı Geldi: 35 Yaş Altı Lisans Mezunları Dikkat!

YÖK'ten yeni bir düzenleme: 5 açıköğretim programına sadece 35 yaş ve üzeri lisans mezunları 'ikinci üniversite' olarak kayıt yaptırabilecek. Bu programlar hangileri? Detaylar haberimizde...

825

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), 5 Haziran 2024 tarihli toplantısında aldığı kararla bazı açıköğretim programlarına yaş sınırı getirdi. Bu karara göre, çocuk gelişimi, felsefe, sosyoloji, tarih ve Türk dili ve edebiyatı açıköğretim programlarına sadece 35 yaş ve üzeri lisans mezunları "ikinci üniversite" olarak kayıt yaptırabilecek.

Hangi Programlara Yaş Sınırı Getirildi?

YÖK'ün yeni düzenlemesi, çocuk gelişimi, felsefe, sosyoloji, tarih ve Türk dili ve edebiyatı açıköğretim programlarını kapsıyor. Bu programlara sadece 35 yaş ve üzeri lisans mezunları "ikinci üniversite" olarak kayıt yaptırabilecek.

Neden Yaş Sınırı Getirildi?

YÖK'ün bu kararı almasındaki temel amaç, bu alanlarda nitelikli öğretmen ve akademisyen yetiştirmek. 35 yaş ve üzeri lisans mezunlarının, bu alanlarda daha fazla deneyime ve bilgi birikimine sahip olduğu düşünülüyor.

Yeni Düzenleme Ne Zaman Yürürlüğe Girecek?

YÖK'ün yeni düzenlemesi, 2024-2025 eğitim-öğretim yılından itibaren geçerli olacak.

Mevcut Öğrencileri Etkileyecek mi?

Hayır, YÖK'ün yeni düzenlemesi mevcut açıköğretim öğrencilerini etkilemeyecek. Mevcut öğrenciler, programlarına devam edebilecek.

Hangi Koşullarda Kayıt Yapılabilir?

35 yaş ve üzeri lisans mezunu olanlar, ikinci üniversite koşullarını sağlayarak bu programlara kayıt yaptırabilecek. İkinci üniversite koşulları için ÖSYM'nin web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

(ERHAN TAYLAN)
Paylaş