Yat Limanı’nda farkındalık sergisi

Tarım ve Orman Bakanlığı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen Hayalet Av Araçları ve Sucul İstilacı Türler Farkındalık Projesi kapsamında Çanakkale’de çekilen fotoğraflar, Yat Limanı Balıkçı Barınağı’nda sergilendi.

611

Türkiye Çevre Haftası etkinlikleri çerçevesinde, Tarım ve Orman Bakanlığı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü tarafından yürütülmekte olan Hayalet Av Araçları ve Sucul İstilacı Türler Farkındalık Projesi kapsamında; Çanakkale’de yürütülen çalışmalar sırasında çekilen fotoğraflar, Çanakkale Yat Limanı/Balıkçı Barınağı'nda sergilendi.

Denizlerimizde bulunan ve biyolojik çeşitliliği tehdit eden av araçları fotoğraflarının yer aldığı sergi, vatandaşlar tarafından büyük ilgi gördü.

Konuyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan İl Tarım ve Orman Müdürü Nazan Türkarslan şunları söyledi:

“Bugüne kadar 48 lokasyonda, yaklaşık 515 bin metrekare taranan deniz alanında; 18 bin m2 muhtelif ağ ve çeşitli av araçları çıkarılmıştır. Su kaynaklarımızın korunması ve biyolojik çeşitliliğin korunması için hepimize görev düşüyor. Hayalet Av Araçları ve Sucul İstilacı Türler Farkındalık Projemiz ile su altında pasif avcılığa devam eden, canlıların temel yaşam alanlarının ve yuvalanabileceği resiflerin üzerini örterek bu alanları ortamdan izole eden, deniz altındaki varlığı ile bazı türler için tehdit olarak algılanıp canlıların o ortamdan uzaklaşmalarına sebep olan av araçlarının ortamdan uzaklaştırılmaları hedeflenmiş, bu kapsamda yapılan çalışmalar fotoğraflanarak “Türkiye Çevre Haftası" etkinlikleri kapsamında düzenlediğimiz etkinlikte sergilenmiştir. Unutmayalım ki, sağlıklı bir deniz ve biyolojik çeşitlilik, hepimiz için daha yaşanabilir bir dünya anlamına gelir.

Birlikte hareket ederek, su kaynaklarımızı ve biyolojik çeşitliliğimizi korumayı başarabiliriz.

(HADİYE AYŞE İRİM)
Paylaş