Warner Bros. Discovery, BluTV’yi Satın Aldı

Yerli online video platformu BluTV, dünyanın önde gelen medya ve eğlence şirketi Warner Bros. Discovery, Inc.'e katıldı. Rekabet Kurumu, satın alma işlemine onay verdi. BluTV’nin değerlemesi, hissedarları ve Warner Bros. Discovery’nin Türkiye’deki planları haberimizde.

2076

Warner Bros. Discovery, Inc., yerli online video platformu BluTV’yi satın almak için Rekabet Kurumu’ndan onay aldı. Rekabet Kurumu, yaptığı duyuruda, Blutv İletişim ve Dijital Yayın Hizmetleri AŞ hisselerinin Discovery Medya Hizmetleri Ltd. Şti aracılığıyla Warner Bros. Discovery, Inc. tarafından devralınması işlemine izin verildiğini bildirdi.

BluTV’nin Değerlemesi ve Hissedarları

BluTV, 2021 yılında Discovery Communications Europe Limited’in yüzde 35 hissesini 20 milyon dolara satın almasıyla gündeme gelmişti. Bu satışla birlikte BluTV’nin değerlemesi 57 milyon dolar olarak belirlenmişti. Türkiye Ticaret Sicili Gazetesi’nde yer alan bilgilere göre, şirketin toplam sermayesi 66.400.001,00 TL. Sermaye artırımı sonrası pay sahipliği oranı ise şöyle:

Arzuhan Doğan Yalçındağ: yüzde 8

Metin Alihan Yalçındağ: yüzde 25

Aydın Doğan Yalçındağ: yüzde 28

Discovery Communications Europe Limited: yüzde 35

İstanbul Portföy Yönetimi A.Ş. TwoZero Ventures Girişim Sermayesi Yatırım Fonu: yüzde 2

Warner Bros. Discovery, Türkiye’de Güçlenecek

Warner Bros. Discovery, Inc., BluTV’yi satın alarak Türkiye’deki faaliyetlerini genişletmeyi hedefliyor. Warner Bros. Discovery, Inc., dünyanın önde gelen medya ve eğlence şirketlerinden biri. Warner Bros., HBO, CNN, DC Entertainment, Cartoon Network, Discovery Channel, Animal Planet, TLC, Eurosport gibi markaları bünyesinde barındırıyor. BluTV ise Türkiye’nin ilk yerli online video platformu. BluTV, yerli ve yabancı diziler, filmler, belgeseller, canlı yayınlar ve BluTV özel yapımları sunuyor. BluTV, 2020 yılında 4,5 milyon aboneye ulaştığını açıklamıştı.

(Esra Güller)

Paylaş