“Üniversite eğitimi piyasanın aparatı olmamalı”

Birleşik Kamu İş Konfederasyonu Çanakkale İl Başkanı Prof. Dr. Mehmet Şahin, üniversitelerde ikinci öğretimin kapatılma kararına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. 

1205

Birleşik Kamu İş Konfederasyonu Çanakkale İl Başkanı Prof. Dr. Mehmet Şahin, üniversitelerde ikinci öğretimin kapatılma kararına ilişkin, “Üniversitelerde ikinci öğretim programları neden açıldı ve neden kapandı” diye sordu.

“Üniversite eğitimi bu şekilde piyasanın ve siyasetin aparatı olmamalı”

Şahin, “Açılırken de kapanırken de tek neden ekonomik saikler olmuştur. Keşke bilimsel gerekçeler temel alınsaydı...Üniversite eğitimi bu şekilde piyasanın ve siyasetin aparatı olmamalıdır. Eğitim paralı olmamalı diyen, kamusal eğitimi savunan bir konfederasyon olarak açılışında ilke olarak karşı olduğumuz bu programların kapatılmasına şimdi sırf ek ders ücretleri yükünden kurtulmak içim kapatıldı diye sevinmeli miyiz? Her basamakta eğitim parasız olmalıdır. Bu gibi kararlar nasıl daha bilimsel ve bağımsız bilim yaparız düşüncesiyle yapılmalıdır. Tek hedefimiz olmalıdır: Parasız, özerk, bilimsel çağdaş ve laik eğitim” dedi

(DAMLA YELTEKİN)
Paylaş