Tarzan Rıfkı Filmi: Oyuncuları, Konusu, Çekim Yeri ve Yılı

Tarzan Rıfkı filmi, bu akşam televizyon ekranlarında izleyiciyle buluşuyor. Film, Kemal Sunal’ın unutulmaz performansıyla efsaneleşen bir komedi klasiği. Peki, Tarzan Rıfkı filminin oyuncuları kimler, konusu nedir, nerede ve ne zaman çekildi? İşte, merak edilen tüm detaylar…

1313

Türk sinemasının en sevilen ve en başarılı oyuncularından biri olan Kemal Sunal, birçok filmde izleyicileri kahkahaya boğdu. Sunal’ın en çok beğenilen filmlerinden biri de Tarzan Rıfkı’dır. Tarzan Rıfkı, 1986 yılında vizyona giren ve Natuk Baytan’ın yönettiği bir komedi filmidir. Film, kendini Tarzan sanan ve mafyanın eline düşen sakar bir delikanlının maceralarını anlatmaktadır. Film, hem oyuncu kadrosu hem de senaryosuyla dikkat çekmektedir. Tarzan Rıfkı filmi, bu akşam televizyon ekranlarında yeniden izleyiciyle buluşacak. Film hakkında merak edilenleri sizin için derledik.

Tarzan Rıfkı Filmi Oyuncuları

Tarzan Rıfkı filminin başrolünde, usta oyuncu Kemal Sunal yer almaktadır. Sunal, filmde Tarzan Rıfkı karakterini canlandırmaktadır. Filmde, Sunal’a Suna Yıldızoğlu, Saadettin Erbil, Asuman Arsan, Dinçer Çekmez, Ece Berkant, Yadigar Ejder, Ünal Gürel, Süheyl Eğriboz, Coşkun Göğen, Ekrem Dümer, Demiray Erül, Zeki Sezer, Hakkı Kıvanç, Hayri Caner ve Tarkan eşlik etmektedir. Filmde, Suna Yıldızoğlu, Tarzan Rıfkı’nın sevgilisi Melahat’i, Saadettin Erbil ise mafya babası Abdullah’ı oynamaktadır.

Tarzan Rıfkı Filmi Konusu

Tarzan Rıfkı filminin konusu, şöyle özetlenebilir: Sakarlığı ve beceriksizliği yüzünden bir baltaya sap olamayan Rıfkı, kendini Tarzan sanmaktadır ve zamanının büyük çoğunluğu ormanda geçmektedir. Fakir ve saf bir delikanlı olan Tarzan Rıfkı tesadüfler sonucu kendisini mafyanın içinde bulur. Ve bu kanunsuz adamlar Rıfkı’yı kendi kirli işlerinde kullanmak isterler. Ama sakarlığı yüzünden mafyanın bütün işlerini altüst eden Rıfkı, sonunda mafya babasını da çileden çıkarır. Çareyi Rıfkı’yı ortadan kaldırmakta arayan mafya, akla gelmeyecek her türlü yola başvurarak harekete geçer.

Tarzan Rıfkı Filmi Çekim Yeri ve Yılı

Tarzan Rıfkı filminin çekimleri, 1986 yılında İstanbul’da gerçekleştirilmiştir. Film, Sarıyer ilçesinin Kemerburgaz’a yakın taraflarında çekilmiştir. Film, aynı yıl vizyona girmiş ve büyük ilgi görmüştür. Film, Kemal Sunal’ın en çok izlenen filmlerinden biri olmuştur.

(ERHAN TAYLAN)
Paylaş