Susam demonstrasyonunda ilk kapsüller oluştu

Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürü Nazan Türkarslan, Bayramiç’in Ağaçköy köyünde Mutlu Çalık’a ait alanda kurulan susam demonstrasyonunda incelemelerde bulundu.

1018

Çanakkale’nin coğrafi işaretli ürünlerinden olan Bayramiç helvasının da ham maddesi olan susam için Bayramiç’te kurulan susam demonstrasyonunda ilk kapsüller oluştu.

İl Tarım ve Orman Müdürü Nazan Türkarslan, Bayramiçli çiftçi Mutlu Çalık’a ait tarımsal alanda kurulan susam demonstrasyonunda incelemeler yaptı.

Konuyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan Türkarslan şunları söyledi:

“Adaptasyon kabiliyeti yüksek, verim ve kalite yönünden de fark yaratacak yerli ve milli çeşitlerin üreticilere kazandırılması ve elde edilecek ürünlerin ilgili sanayi kolunun hammadde ihtiyaçlarını karşılamak üzere değerlendirilmesi amacıyla Ege Tarımsal Araştırma Enstitüsü’nün desteği ile kurduğumuz susam demonstrasyonunda ilk kapsüllerin oluştuğunu, çiçeklenmenin halen devam ettiğini gözlemledik.”

TARIMDA DEMONSTRASYON NEDİR?

Demonstrasyon, bir işin nasıl yapılacağını, yeni bir ürün veya bir yöntemin nasıl kullanılacağını öğretmek veya o hususta karşılaştırma imkânı vererek insanları ikna etmek üzere itina ile hazırlanmış; pratiğe ve göze hitap eden tarımsal bir gösteridir.

(HADİYE AYŞE İRİM)
Paylaş