Selin Ciğerci ve Gökhan Çıra hakkında şok eden soruşturma! MASAK çemberi daralttı…

Sosyal medya fenomenleri Selin Ciğerci ve Gökhan Çıra, evlat edindiklerini duyurdukları iddiasıyla gündeme gelmişti. Ancak Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, bu iddiayı yalanlayarak soruşturma başlattığını açıkladı. Bu arada MASAK da ikilinin ‘kara para’ incelemesine devam ediyor. Peki Selin Ciğerci ve Gökhan Çıra hakkında neler oluyor? İşte detaylar…

1186

Selin Ciğerci ve Gökhan Çıra, sosyal medyada yaptıkları paylaşımlarla sık sık magazin gündemine oturuyor. İki kez ayrılıp barışan ikili, son olarak ‘evlat edindiklerini’ duyurmuştu. Ancak bu iddia, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yalanlandı. Bakanlık, ikilinin resmi olarak evlat edinme başvurusu yapmadığını ve konuyla ilgili soruşturma başlattığını bildirdi. Bu arada Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) da Selin Ciğerci ve Gökhan Çıra’nın ‘kara para’ incelemesine devam ediyor. İkilinin başı büyük belada…

Selin Ciğerci ve Gökhan Çıra evlat edindiklerini duyurmuştu

Selin Ciğerci ve Gökhan Çıra, geçtiğimiz günlerde sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımlarla ‘anne’ ve ‘baba’ olduklarını duyurmuştu. Gökhan Çıra, “Küçük dünyama hoş geldin prensesim. Ellerim ayaklarım titriyor. Seni çok seven bir baban var. Ben sana çok aşık oldum kızım. Hayatım, hayatına feda olsun. Hayırlı bir evlat olursun inşallah. Sağlıklı, huzurlu, mutlu büyüyelim canım kızım, hoş geldin. Dünyamı aydınlattığın için sana ayrıca teşekkür ederim kızım” diye yazmıştı. Selin Ciğerci ise, “Bir kere konuşacağım daha da konuşmayacağım. Kendilerine pay çıkarmak isteyen çok kişi var. Ben anne olacağım diyordum zaten, Evet, anne oldum beni tebrik edebilirsiniz artık teyzesiniz. Ağlamam asla ben güçlü bir kadınım. Eski eşimle biz evliyken bir yola başvurduk. Evladım yakında gelecek uzun zamandır da odası var. Eski eşimle barışma falan yok. Çocuk bende kalacak istediği zaman alabilir. Her boşanmış anne baba gibi. Ben çocuğumun geleceği için her şeyi ayarlayabilirim. Ama böyle yaparsanız ben yurt dışına giderim. Türkiye’yi çok seviyorum ama çocuğum için giderim” diye konuşmuştu.

Bakanlık iddiayı yalanladı, soruşturma başlattı

Selin Ciğerci ve Gökhan Çıra’nın ‘evlat edindikleri’ iddiası, magazin gündemine bomba gibi düşmüştü. Ancak Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, bu iddiayı yalanlayarak soruşturma başlattığını açıkladı. Bakanlıktan yapılan açıklamada, “Haberde ismi geçen Selin Ciğerci ve eski eşi Gökhan Çıra tarafından Bakanlığımıza evlat edinme konusunda resmi herhangi bir başvuru yapılmamıştır. İddiayla ilgili soruşturma başlatılacağı bilgisi paylaşılmıştır” denildi. Bakanlık, evlat edinme sürecinin nasıl işlediğini de anlatarak, “Evlat edinme işlemleri, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına bağlı il müdürlükleri tarafından yürütülmektedir. Evlat edinmek isteyen aileler, il müdürlüklerine başvurarak, evlat edinme eğitimine katılmakta, evlat edinme değerlendirme sürecinden geçmekte ve uygun görülen aileler, evlat edinme bekleyen çocuklarla tanıştırılmaktadır. Evlat edinme işlemleri, yasal olarak mahkeme kararıyla sonuçlanmaktadır” ifadelerini kullandı.

MASAK çemberi daralttı

Selin Ciğerci ve Gökhan Çıra’nın başı, sadece evlat edinme iddiasıyla değil, aynı zamanda ‘kara para’ incelemesiyle de belada. Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK), ikilinin mal varlıklarını mercek altına almıştı. Gazeteci Murat Ağırel, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “MASAK’ın ‘kara para’ incelemesi başlattığı sosyal medya fenomeni Selin Ciğerci ve Gökhan Çıra hakkında İstanbul Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı” diye yazmıştı. Ağırel, daha önce de Selin Ciğerci ve Gökhan Çıra’nın lüks hayatlarını sorgulamış, ikilinin yaptıkları harcamaların kaynağını merak etmişti. Ağırel, “Selin Ciğerci ve Gökhan Çıra’nın 2 yılda yaptığı harcama 100 milyon TL. Bu parayı nereden kazandılar? Bu parayı nasıl vergilendirdiler? Bu parayı nasıl yurt dışına çıkardılar? Bu parayı nasıl yurt dışından getirdiler? Bu parayı nasıl yurt dışında harcadılar?” diye sormuştu. (Şerife Turhanlı)

Paylaş