Sabiha Gökçen’de E-Pasaport Turnikeleri Geçici Olarak Kapatılıyor

Sabiha Gökçen’de e-pasaport turnikeleri 31 Ocak’tan itibaren 18 saatliğine kapatılıyor. Yolcular normal pasaport kontrol noktalarından geçecek.

718

Sabiha Gökçen Havalimanı’nda e-pasaport turnikelerinin sayısının artırılması için yapılacak çalışmalar nedeniyle 31 Ocak 1 Ocak saat 14:00 ile 1 Şubat saat 07:00 arasında e-pasaport turnikeleri kullanılamayacak.

E-Pasaport Turnikeleri Neden Kapatılıyor?

ISG tarafından X platformunda paylaşılan gönderide, e-pasaport turnikelerinin sayısında yapılacak düzenleme nedeniyle 31 Ocak 1 Ocak saat 14:00 ile 1 Şubat saat 07:00 arasında e-pasaport turnikelerinin kapalı olacağı duyuruldu. Bu süre zarfında e-pasaport turnikelerini kullanmak isteyen yolcuların normal pasaport kontrol noktalarından geçmeleri gerekecek.

E-Pasaport Turnikelerinin Sayısı Ne Kadar Artacak?

E-pasaport turnikelerinin sayısının ne kadar artacağına dair henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Ancak ISG, çalışmaların tamamlanmasının ardından e-pasaport turnikelerinin daha hızlı ve rahat bir şekilde kullanılabileceğini belirtti. E-pasaport turnikeleri, pasaport kontrol işlemlerini kısaltmak ve yolculara zaman kazandırmak için hizmet veriyor.

E-Pasaport Turnikeleri Nasıl Kullanılıyor?

E-pasaport turnikelerini kullanmak için, pasaportunuzun çipli olması ve e-pasaport başvurusu yapmış olmanız gerekiyor. E-pasaport başvurusu için buraya tıklayabilirsiniz. E-pasaport turnikelerine geldiğinizde, pasaportunuzu okutun, parmak izinizi verin ve fotoğrafınızı çektirin. Ardından turnike açılacak ve pasaport kontrol işleminiz tamamlanacak. E-pasaport turnikeleri, hem giriş hem de çıkış işlemlerinde kullanılabiliyor.

(HABER MERKEZİ)
Paylaş