Özdağ “Çanakkale ruhu; Türk gençliğinin vatan sevgisini temsil eden değerlerin hepsine sahip”

Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ, partisi tarafından 3 yıldır Gelibolu Yarımadası’nda düzenlenen 57. Alay Yürüyüşü ve anma etkinliklerine katılmak üzere Çanakkale’ye geldi. Eceabat’ta partililer ve etkinlik katılımcıları ile bir araya gelen Özdağ, “Çanakkale ruhu; 21. yüzyılda da Türk gençliğinin mücadele azmini, vatan sevgisini temsil eden değerlerin hepsine sahip. Biz de bu değerleri yaşatmak için buradayız." dedi.

846

Zafer Partisi’nin bu yıl üçüncü kez düzenlediği Anafartalar Zaferi anma etkinliklerine katılmak üzere Çanakkale’ye gelen Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ, Kocadere Kamp Alanı’nda etkinliğe katılanlar ile buluştu.

3 yıldır Gelibolu Yarımadası’nda 57. Alay Yürüyüşü için bir araya geldiklerini söyleyen Özdağ, “Bu topraklar, bir devrin kapanıp, diğerinin açıldığı topraklar. Bu toprakların altında yatan şehitlerin kalplerinin hala çarpmaya devam ettiğine inanıyoruz. Çanakkale, dünyanın en güçlü ordularının yenildiği yer. Çanakkale ruhu; 21. yüzyılda da Türk gençliğinin mücadele azmini, vatan sevgisini temsil eden değerlerin hepsine sahip. Biz de bu değerleri yaşatmak için buradayız." Dedi.

Halk Ozanı Halil Daylak tarafından verilen konser, sunumlar ve kısa film gösterimlerinin de yapıldığı ilk gün programında katılımcılar geceyi Kocadere Kamp Alanı’nda kurulan çadırda geçirdiler.

Sabah 8.30 itibariyle 57. Alay Şehitliği'nden Conkbayırı'na yürüyen katılımcılar, hep bir ağızdan Andımız, Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi e Gençliğin Atatürk’e cevabını okudu.

Arıburnu Çıkarması, 57. Alay ve Çanakkale tarihi hakkında yapılan sunumdan sonra katılımcılara hitap eden Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının Çanakkale'de verdiği mücadeleyi anlattı.

Zafer Yürüyüşüne verilen destekten duyduğu memnuniyeti dile getiren Özdağ, katılımcılara teşekkür etti ve gelecek yıl da bu geleneği devam ettireceklerini söyledi.

(HADİYE AYŞE İRİM)
Paylaş