Malakit taşı, bakır cevherlerinin oksitlenmesi sonucu oluşan bir mineraldir. Adını Yunanca yumuşak anlamına gelen “malakos” kelimesinden alır. Sertlik derecesi 3.5-4 olan malakit, kolay kırılabilir ve gevrek bir yapıya sahiptir. Yeşil üzerine daha koyu yeşil çizgiler ve benekler taşır. Nadiren kristal şeklinde bulunabilir. Malakit, dünyada birçok yerde çıkarılabilir. Başlıca üreticileri Avustralya, Kongo, Meksika, Namibya, Rusya ve Zambiya’dır.
Malakit taşı, bilinen en önemli korunma taşlarından biridir. Taşıyıcısının aurasını temizler ve çakralarını dengeler. Kalp çakrası ile uyumludur, kalbi koşulsuz sevgiye açar. Risk almayı ve değişimi teşvik eder. Olumsuz deneyimleri, zihinsel engelleri ve travmaları serbest bırakır. Kişinin eylemleri, düşünceleri ve duyguları için nasıl sorumluluk alacağını öğretir.
Malakit taşı, fiziksel ve ruhsal şifa sağlar. Ağrıları giderir, kan basıncını düşürür, kan dolaşımını iyileştirir, kalp ve damar hastalıklarına iyi gelir. Sakinleştiricidir, sinirli ve gergin kişilerin rahatlamasını sağlar. Uykusuzluğa, mide bulantısına, araba ya da deniz tutmasına iyi gelir. Korku ve heyecanı giderir, cesaret ve istekliliği artırır.
Malakit taşı, sertlik derecesi düşük olduğu için bakımı yapılırken dikkatli olunmalıdır. Suda bekletme, toprağa gömme gibi yöntemler riskli olabilir. Bu sebeple nemli bir bez ile silerek temizliği yapılmalıdır. Çarpmalara, düşürmelere karşı korunmalıdır. Malakit taşı, negatif enerjiyi emdiği için sık sık temizlenmelidir. Temizleme yöntemleri arasında daha büyük bir taş, görselleştirme, nefes çalışması, ses ve tütsü kullanılabilir.
Malakit taşı, gerçek olup olmadığını anlamanın en iyi yollarından biri taştaki desenlere yakından bakmaktır. Hiçbir desen tek tip olmayacaktır. Orijinal ve gerçek bir malakit, dairesel kalın ve ince çizgiler, benekler, çeşitli ton ve kıvrımlara sahip olacaktır. Yapısı gereği ten ile temas ettiğinde doğal olarak serinlik verir ve elde bir ağırlık, sağlamlık oluşturur. Özellikle kolye gibi küçük aksesuarlarda genellikle sahte malakit kullanılır. Siyah sabit çizgilere sahip yeşil bir kolye görürseniz muhtemelen orijinal malakit taşı değildir.
Malakit taşı, herkes tarafından kullanılabilir. Ancak, özellikle Akrep, Oğlak ve Terazi burçları ile daha uyumludur. Bu burçların kişilik özellikleri, malakit taşının enerjisi ile daha fazla uyum sağlar. Malakit taşı, Jüpiter ve Venüs gezegenlerinin yönetimindedir. Bu gezegenler, genişleme, bolluk, güzellik, aşk ve uyum gibi konularla ilgilidir.
Malakit taşı, tüm çakralar üzerinde olumlu etkisi olan bir taştır. Ancak, en fazla güneş sinirağı, boğaz ve kalp çakralarını harekete geçirir. Güneş sinirağı çakrası, kişinin kendine güvenini, iradesini, cesaretini ve kararlılığını temsil eder. Boğaz çakrası, kişinin iletişimini, ifade gücünü, yaratıcılığını ve dürüstlüğünü temsil eder. Kalp çakrası, kişinin sevgisini, şefkatini, bağışlayıcılığını ve uyumunu temsil eder.
Malakit taşı, bakır içerdiği için bazı durumlarda zehirli olabilir. Özellikle ıslakken, asitli ortamlarda veya ısıtıldığında bakır salınımı yapabilir. Bu sebeple, malakit taşını suyla temas ettirmemek, yutmamak, yalamamak, deriye uzun süre temas ettirmemek, takı olarak kullanırken arada bir çıkarmak, yemekten önce ve sonra elleri yıkamak gerekir. Ayrıca, malakit taşını eloksit, pirinç, gümüş veya altın gibi metallerle kaplamak, zehirlenme riskini azaltabilir.
Malakit taşı, yeşil ve siyah girdaplı bir doğal taştır. Şifa,
korunma ve dönüşüm taşı olarak bilinir. Kalp çakrası ile
uyumludur, kalbi açar, cesaret verir ve dönüşümü sağlar. Ağrıları
giderir, kan basıncını düşürür, kan dolaşımını iyileştirir, kalp
ve damar hastalıklarına iyi gelir. Sakinleştiricidir, sinirli ve
gergin kişilerin rahatlamasını sağlar. Uykusuzluğa, mide
bulantısına, araba ya da deniz tutmasına iyi gelir. Korku ve
heyecanı giderir, cesaret ve istekliliği artırır. Malakit taşı,
sertlik derecesi düşük olduğu için bakımı yapılırken dikkatli
olunmalıdır. Nemli bir bez ile silerek temizlenmelidir.
Çarpmalara, düşürmelere karşı korunmalıdır. Sık sık
temizlenmelidir.