Lynja Neden Öldü? Sosyal Medya Ninesinin Hayat Hikayesi

Sosyal medyada milyonlarca takipçisi olan ve yemek videolarıyla ünlenen Lynja, 1 Ocak 2024’te yemek borusu kanseri nedeniyle hayatını kaybetti. Peki Lynja’nın ölümüyle ilgili bilmediğiniz bir şey var mı? 

2860

Sosyal medyada milyonlarca takipçisi olan ve yemek videolarıyla ünlenen Lynja, 1 Ocak 2024’te yemek borusu kanseri nedeniyle hayatını kaybetti. Peki Lynja kimdir, nasıl bir fenomen oldu ve son günlerini nasıl geçirdi? İşte merak edilen soruların yanıtları…

Lynja Kimdir?

Lynja, asıl adı Lynn Yamada Davis olan bir sosyal medya fenomenidir. 31 Temmuz 1956’da New York’ta doğan Lynja, Japon asıllı bir Amerikalıdır. MIT ve Columbia Üniversitesi’nde mühendislik ve işletme eğitimi alan Lynja, 29 yıl boyunca AT&T Labs’de proje yöneticisi ve sistem mühendisi olarak çalıştı.

Lynja Nasıl Bir Fenomen Oldu?

Lynja, 2020 yılında 63 yaşındayken TikTok’ta video yapmaya başladı. Oğlu Tim Davis’in video düzenleme becerilerini geliştirmesi için ona yardımcı olan Lynja, oğlunun videolarını internete yüklemesiyle birlikte büyük bir şöhrete kavuştu.

Lynja’nın videoları, basit tarifleri, zekice kurgusu ve internet mizahına göndermeleriyle dikkat çekti. Lynja, TikTok’ta 19,7 milyon, YouTube’da ise 10,1 milyon takipçiye ulaştı. Lynja, 2021 ve 2022 yıllarında Streamy Ödülleri’nde “En İyi Düzenleme” ve “En İyi Yemek” kategorilerinde ödüller kazandı. Lynja, ayrıca Forbes’un “50 Yaş Üstü En İyi İçerik Üreticileri” listesinde de yer aldı.Lynja, sık sık Nick DiGiovanni ile iş birliği yaptı. Birlikte dünyanın en büyük kek popu, en büyük tavuk nuggetı ve en büyük suşi rulosu gibi Guinness Rekorları kırdılar.

Lynja Neden Öldü?

Lynja, 2019 yılında gırtlak kanseri teşhisi kondu. Bu durum sesinin değişmesine neden oldu. Lynja, yeni sesini Marge Simpson’ın sesine benzetti. 2021 yılında ise yemek borusu kanseri olduğunu duyurdu.

Lynja, son dönemlerde kanserle mücadelesini kanalından paylaşıyordu. Bir videosunda durumunun iyi olduğunu söyleyip tedavi gördüğü Memorial Sloan Kettering Kanserle Mücadele Merkezi çalışanları için kurabiye pişirdi.

Lynja, 1 Ocak 2024’te 67 yaşındayken yemek borusu kanseri nedeniyle hayatını kaybetti. Kızı Hannah Mariko Shofet, annesinin son anlarının çok huzurlu olduğunu ve etrafının en çok sevdiği insanlarla dolu olduğunu söyledi. Oğlu Tim Davis de annesinin vefatını sosyal medyadan duyurdu.

Lynja’nın hayranları, onun neşeli ve yaratıcı kişiliğini, lezzetli ve eğlenceli yemeklerini ve internet kültürüne katkılarını özleyecekler.

Lynja neden öldü? Sosyal medya fenomeninin hayat hikayesi

Lynja, yemek borusu kanseri nedeniyle 67 yaşında hayatını kaybetti. Lynja, oğlunun yardımıyla TikTok ve YouTube’da yemek videoları yaparak milyonlarca takipçi kazandı. Lynja, ayrıca Streamy Ödülleri’nde ve Forbes’un 50 Yaş Üstü En İyi İçerik Üreticileri listesinde yer aldı. Lynja, son günlerini sevdikleriyle birlikte geçirdi.

Lynja’nın Ölümü Sosyal Medyayı Sarsıyor: İnternetin Ninesinin Hikayesi

Sosyal medyada milyonlarca takipçisi olan ve yemek videolarıyla ünlenen Lynja, 1 Ocak 2024’te yemek borusu kanseri nedeniyle hayatını kaybetti. Lynja, 63 yaşındayken oğlunun yardımıyla video yapmaya başlayan ve internet kültürüne damga vuran bir fenomen oldu. Lynja, Streamy Ödülleri’nde, Forbes’un 50 Yaş Üstü En İyi İçerik Üreticileri listesinde ve Guinness Rekorları’nda yer aldı. Lynja, son günlerini sevdikleriyle birlikte geçirdi.

(HABER MERKEZİ)
Paylaş