Kaymakamlık Sınavı Soru ve Cevapları Açıklandı! Kaymakamlık Sınavı Soruları ve Cevapları Nereden Bakılır?

Kaymakamlık Sınavı’nın soru ve cevapları ÖSYM’nin internet sitesinde yayınlandı. Sınava giren adaylar, soru kitapçığı ve cevap anahtarını buradan inceleyebilir. Kaymakamlık Sınavı’nda başarılı olmak için gereken puan ve diğer şartlar ise şu kılavuzda yer alıyor.

2615

3 Aralık 2023 tarihinde yapılan Kaymakamlık Sınavı’nın soru ve cevapları ÖSYM tarafından yayınlandı. Sınava giren adaylar, soru kitapçığı ve cevap anahtarına ÖSYM’nin internet sitesinden ulaşabilecek. Kaymakamlık Sınavı’nda başarılı olan adaylar, İçişleri Bakanlığı’nın Kaymakam Adaylığı programına katılmaya hak kazanacak. Peki, Kaymakamlık Sınavı soruları ve cevaplarına nereden bakılır? Kaymakamlık Sınavı puan hesaplama nasıl yapılır? İşte merak edilenler…

Kaymakamlık Sınavı Soruları ve Cevapları Nereden Bakılır?

Kaymakamlık Sınavı’nın soru kitapçığı ve cevap anahtarı, ÖSYM’nin Aday İşlemleri Sistemi üzerinden erişime açıldı. Adaylar, T.C. kimlik numaraları ve şifreleriyle sisteme giriş yaparak, sınavda kullandıkları cevap kâğıdı görüntüsünü, işaretlemelerini, işaretlemelerinin optik okuyucularla okunması sonucu elde edilen cevaplarını ve doğru cevapları görebilecekler. Ayrıca, soru kitapçığı ve cevap anahtarının PDF formatında indirilebilir hali de burada bulunuyor.

Kaymakamlık Sınavı Puan Hesaplama Nasıl Yapılır?

Kaymakamlık Sınavı, 100 soruluk bir testten oluşuyor. Sınavda, Genel Yetenek ve Genel Kültür alanlarından 50’şer soru soruluyor. Sınav süresi ise 120 dakika. Sınavda doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılarak ham puan elde ediliyor. Ham puanlar, ÖSYM tarafından belirlenen standart sapma ve ortalamaya göre standart puanlara dönüştürülüyor. Standart puanlar, 0 ile 100 arasında bir değer alıyor. Kaymakamlık Sınavı’nda başarılı olmak için, her iki alandan da en az 50 standart puan almak gerekiyor. Ayrıca, sınavda en yüksek standart puan alan adayın puanı 100 olarak kabul ediliyor. Sınavda başarılı olan adaylar, İçişleri Bakanlığı’nın Kaymakam Adaylığı programına katılmak için başvurabilecek. Başvuru şartları ve diğer detaylar için sınav kılavuzunu inceleyebilirsiniz.

Kaymakamlık Sınavı Nedir?

Kaymakamlık Sınavı, İçişleri Bakanlığı’nın Kaymakam Adaylığı programına katılmak isteyen adayların girmesi gereken bir sınavdır. Kaymakam Adaylığı programı, Türkiye’nin çeşitli illerinde görev yapacak kaymakamların yetiştirilmesi amacıyla düzenlenen bir eğitim programıdır. Programa katılan adaylar, teorik ve pratik eğitimlerin yanı sıra, yurt içi ve yurt dışı stajlar yaparak mesleki bilgi ve becerilerini geliştirirler. Programı başarıyla tamamlayan adaylar, kaymakam olarak atanırlar. Kaymakamlık Sınavı, her yıl ÖSYM tarafından uygulanır. Sınava, lisans mezunu olan veya son sınıfta okuyan adaylar başvurabilir. Sınavda, Genel Yetenek ve Genel Kültür alanlarından sorular sorulur. Sınavda başarılı olan adaylar, İçişleri Bakanlığı’nın belirlediği kontenjan dahilinde, Kaymakam Adaylığı programına katılmaya hak kazanır. Kaymakamlık Sınavı ile ilgili daha fazla bilgi için ÖSYM’nin internet sitesini ziyaret edebilirsiniz.

(Yunus Erzincanlı)

Paylaş