İpek Kıraç Kimdir? İnan Kıraç'ın Evlatlıktan Reddettiği Kızının Hikayesi

İş insanı İnan Kıraç’ın evlatlıktan reddettiği kızı İpek Kıraç, Türkiye’nin en zengin ve en güçlü iş insanlarından biri. Peki, İpek Kıraç kimdir, kaç yaşında, nereli? İpek Kıraç kimin kızı? İşte detaylar…

6852

İpek Kıraç, Türkiye’nin en zengin ve en güçlü iş insanlarından biri. Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi, Sirena Marine Yönetim Kurulu Başkanı, Suna ve İnan Kıraç Vakfı Kurucu Yönetim Kurulu Üyesi ve daha birçok önemli görevi yürüten Kıraç, son günlerde babası İnan Kıraç ile yaşadığı miras kavgasıyla gündemde. Peki, İpek Kıraç kimdir, kaç yaşında, nereli? İpek Kıraç kimin kızı? İşte detaylar…

İpek Kıraç Kimdir?

İpek Kıraç, 29 Kasım 1984’te İstanbul’da doğdu. Küçük yaştayken İnan ve Suna Kıraç tarafından evlat edinildi1. Koç Özel Lisesi’nden mezun olduktan sonra Brown Üniversitesi’nde biyoloji eğitimi aldı. Yüksek lisansını da aynı üniversitede halk sağlığı alanında yaptı. ALS hastalığı üzerine araştırmalar yürüten Cecil B. Day Laboratuvarı’nda ve Amerikan Hastanesi’nde staj yaptı.

İpek Kıraç’ın iş hayatı

İpek Kıraç, 2012-2021 yılları arasında Sirena Marine Denizcilik San. Ticaret A.Ş.'nin CEO’luğunu üstlendi. Bu süre zarfında şirketi lüks yelkenli ve motor yatlar sektöründe kendi markasını geliştirip, Türkiye’nin en büyük ilk 500 ihracatçısı arasına soktu. Savunma sanayi ve otomotiv sektörlerinde de tercih edilen bir tedarikçi haline getirdi. Şirketin cirosu 10 yıldan az bir sürede 5 kat büyürken, kârlılığı ise 20 kat arttı2. Günümüzde İpek Kıraç, Sirena Marine’deki Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini sürdürüyor.

İpek Kıraç’ın sosyal sorumluluk projeleri

İpek Kıraç, Suna ve İnan Kıraç Vakfı’nın Kurucu Yönetim Kurulu Üyeliği’ni de yürütüyor. 2021 yılında annesi Suna Kıraç’ın ismini taşıyan “Suna’nın Kızları” adında bir eğitim inisiyatifini başlattı. Bu proje, disiplinler arası ve bütüncül bir yaklaşımla, kız çocuklarını hayallerini gerçekleştirmeleri yolunda güçlendirecek destekleyici bir ekosistem oluşturmayı amaçlıyor. Ayrıca dijital teknolojileri kullanarak ve gönüllü katılımı seferber ederek sokak hayvanlarının refahı üzerine çalışan SemtPati Vakfı’nı kurdu.

İpek Kıraç’ın diğer görevleri

İpek Kıraç; Vehbi Koç Vakfı, Temel Ticaret ve Yatırım A.Ş., Amerikan Hastanesi, Zer Merkezi Hizmetler A.Ş., Arçelik Pazarlama A.Ş. ve Setur Servis Turistik A.Ş. Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerini yürütüyor. Koç Okulu Yönetim Kurulu Başkanı olan Kıraç, Koç Üniversitesi ve Galatasaray Eğitim Vakfı Mütevelli Heyet Üyeliği, Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) Yönetim Kurulu Üyesi ve Mütevelli Heyet Üyeliği görevlerine devam ediyor. 2016 yılından bu yana Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesidir.

İpek Kıraç’ın miras kavgası

İpek Kıraç, son günlerde babası İnan Kıraç ile yaşadığı miras kavgasıyla gündemde. İnan Kıraç, 1 Kasım 2023 tarihinde yaptığı açıklamada, kızı İpek Kıraç’ın tüm mal varlığına el koymak istediği gerekçesiyle onu evlatlıktan reddettiğini duyurdu3. İnan Kıraç, kızının kendisine ve eşi Suna Kıraç’a karşı saygısızlık yaptığını, aile değerlerini hiçe saydığını ve hukuki yollara başvuracağını belirtti. İpek Kıraç ise henüz bu konuda bir açıklama yapmadı.

(Haber Merkezi)

Paylaş