İlk mesai gününde bayramlaştılar

Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürü Nazan Türkarslan, Kurban Bayramı’nda yoğun bir mesai dönemi geçiren müdürlük personeli ile hem bayramlaştı hem de özverili çalışmaları nedeniyle kendilerine teşekkür etti.

439

Kurban Bayramı’nda yoğun bir çalışma dönemi yaşayan Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri bayram mesaisinin ardından bayramlaştı.

Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürü Nazan Türkarslan, Kurban Bayramı dolayısıyla personelle bir araya gelerek bayramlarını kutladı. Kurban Bayramı'nı zaman ve mesai mefhumu gözetmeksin görevlerinin başında geçiren İl/İlçe personeline teşekkür etti.

Bayramlaşma programına İl Müdür Yardımcıları Mehmet Sezet, Latif Candan, Şube Müdürleri ile çok sayıda personel katıldı.

Türkarslan, “Çanakkale, kahramanlık destanlarının yazıldığı, vatan sevgisinin ve fedakârlığın doruk noktasına ulaştığı kutsal bir toprak. Bu topraklarda canlarını feda eden şehitlerimizin ruhlarını saygıyla anıyor, gazilerimize minnetlerimi sunuyorum.” dedi. Türkarslan, Kurban Bayramı'nın birleştirici ruhuna dikkat çekerek, bayramın sadece dini bir bayram değil, aynı zamanda sosyal bir bayram olduğunu vurguladı.

Kurban Bayramı'nın ailelerin ve akrabaların bir araya gelerek bayramlaştığı, kurban kestiği ve etlerini ihtiyaç sahipleriyle paylaştığı bir bayram olduğunu, bayramın dayanışma ve yardımlaşmanın da simgesi olduğunu belirten Türkarslan, kurban kesenlerin etlerini ihtiyaç sahiplerine dağıtarak onların da bayram sevincine ortak olmalarını sağladıklarını kaydetti.

İl Müdürü Türkarslan, "Bu bayramda yoksullar, kimsesizler ve yaşlılar da unutulmaz ve onlara da yardım edilir. Kısacası, Kurban Bayramı sadece dini bir bayram değil, aynı zamanda sosyal bir bayramdır. Bu bayramda insanlar bir araya gelerek sevgiyi, saygıyı, dayanışmayı ve yardımlaşmayı yaşarlar. Bu vesileyle hep birlikte daha büyük hedeflere yürüyeceğimiz tüm mesai arkadaşlarımın geçmiş bayramını kutluyorum." dedi.

(HADİYE AYŞE İRİM)
Paylaş