Gönül Dağı Ciritçi Abdullah Kimdir? Ciritçi Abdullah’ı Canlandıran Yavuz Sepetçi Kimdir?

Gönül Dağı dizisinin sevilen karakteri Ciritçi Abdullah’ı yakından tanımak ister misiniz? Bu yazımızda, Ciritçi Abdullah kimdir, gerçek adı nedir, nerelidir, kaç yaşındadır, hangi dizilerde oynamıştır gibi merak edilen soruların cevaplarını bulabilirsiniz. Ayrıca, Ciritçi Abdullah’ın Gönül Dağı dizisindeki rolü ve önemi hakkında da bilgiler vereceğiz. Hazırsanız, başlayalım!

11305

Gönül Dağı dizisinin en sevilen ve saygı duyulan karakterlerinden biri olan Ciritçi Abdullah, hem oyunculuğu hem de karakteriyle izleyicilerin beğenisini kazanıyor. Peki, Ciritçi Abdullah kimdir, gerçek adı nedir, nerelidir, kaç yaşındadır, hangi dizilerde oynamıştır? Bu yazımızda, sizler için Ciritçi Abdullah’ı yakından tanıtacağız. Ayrıca, Ciritçi Abdullah’ın Gönül Dağı dizisindeki rolü ve önemi hakkında da bilgiler paylaşacağız. Keyifli okumalar!

Ciritçi Abdullah, TRT 1’in sevilen dizisi Gönül Dağı’nın en önemli karakterlerinden biridir. Gedeli Kasabası’nın en aklı başında ak saçlısı, geçimsiz kardeşlerin babası, birbirlerini menfaatsiz, karşılıksız ve temiz bir şekilde seven amcaoğulların dedesi olan Ciritçi Abdullah, karakteriyle olduğu kadar profesyonel oyunculuğuyla da dikkatleri üzerine çekiyor. Bu nedenle “Ciritçi Abdullah kimdir, kim oynuyor” soruları da merakla soruluyor.

Ciritçi Abdullah’ın Gönül Dağı Dizisindeki Rolü

Ciritçi Abdullah, Gönül Dağı dizisinde, Tamer, Veysel ve Ramazan isimli kuzenlerin aynı zamanda “akıl hocası” olan bir karakterdir. Kasabada ne zaman birinin başı derde girse hemen yanıbaşında bitiyor. Gönül Dağı efsanesini en iyi bilen isimlerin başında gelir. Gedeli Kasabasının geçmişini ve bugününü, insanlarını ve gelip gidenlerini en bilen isimdir. Kasabada herkesin derdine derman olmayı başaran “Abdullah Dede” yani nam-ı diğer Ciritçi Abdullah son olarak evlatlarının miras kavgasıyla karşı karşıya kalmış durumda. Kendisi için bir utanç meselesi haline gelen miras kavgasının, o henüz hayattayken başlamış olması onu derinden üzmüş durumda.

Ciritçi Abdullah’ı Canlandıran Yavuz Sepetçi Kimdir?

Ciritçi Abdullah karakterini canlandıran Yavuz Sepetçi, 29 Temmuz 1958 yılında Kayseri’de doğmuştur. Oyunculuk kariyerine Ankara Belediyesi Çocuk ve Gençlik Tiyatrosu’nda başlamıştır. Daha sonra Özgürlük Tiyatrosu, Tomurcuk Çocuk Tiyatrosu ve Metropol Tiyatroları gibi önemli kurumlarda yer almıştır. 1986 yılında Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi tiyatro bölümünden mezun olmuştur. Aynı yıl Ankara Devlet Tiyatrosu’nda oyuncu olarak göreve başlamıştır. 1989-1992 yılları arasında Adana Devlet Tiyatrosu’nda görev yapmıştır. 2002 yılında Nazım Hikmet’in 100. doğum yılında TESTAMENT adlı oyunla, Güneş Tiyatrosu ve Le Memran Tiyatrosuyla Avrupa turnesinde konuk oyuncu olarak çalışmıştır. Halen Ankara Deneme Sahnesi ve Ankara Devlet Tiyatrosu’nda sanat yaşamını sürdürmektedir.

Ayrıca tiyatro aktörlüğünün yanı sıra çeşitli sinema ve dizi filmlerde de rol almıştır. Bunlardan bazıları şunlardır:

  • Hatasız Kul Olmaz (Samet) (TV Dizisi)
  • Yol Ayrımı (Atatürk) (TV Dizisi)
  • Ferahfeza (Eda’nın Babası) (Sinema Filmi)
  • Eve Düşen Yıldırım (Rahmi) (TV Dizisi)
  • Keşanlı Ali Destanı (Çamur İhsan) (TV Dizisi)
  • Ay Büyürken Uyuyamam (Muallim Fethi) (Sinema Filmi)
  • Canım Ailem (Yaşar) (TV Dizisi)
  • Yaralı Yürek (İrfan Ağa) (TV Dizisi)
  • Fikrimin İnce Gülü (Cüneyt) (TV Dizisi)
  • Dudaktan Kalbe (Kemal Bey) (TV Dizisi)
  • Çinliler Geliyor (Yaşar) (Sinema Filmi)
  • Kod Adı (Aziz Nalça) (TV Dizisi)
  • Körfez Ateşi (Petrol Kaçakçısı (Mafya)) (TV Dizisi)
  • Kanlı Düğün (Kaymakam) (TV Dizisi)
  • Ihlamurlar Altında (Tarık) (TV Dizisi)

Gönül Dağı dizisinin sevilen karakteri Ciritçi Abdullah’ı yakından tanıdık. Ciritçi Abdullah kimdir, gerçek adı nedir, nerelidir, kaç yaşındadır, hangi dizilerde oynamıştır gibi merak edilen soruların cevaplarını verdik. Ayrıca, Ciritçi Abdullah’ın Gönül Dağı dizisindeki rolü ve önemi hakkında da bilgiler paylaştık. Umarız yazımızı beğenmişsinizdir. Gönül Dağı dizisini her cumartesi TRT 1 ekranlarında izleyebilirsiniz.

(Esra Güller)

Paylaş