Göksenin Çakmak Kimdir? Zeki Müren’in Yakın Arkadaşı Göksenin Çakmak’ın Hayatı

Göksenin Çakmak, Zeki Müren’in yakın arkadaşı olarak bilinen bir isimdir. Zeki Müren ile aynı evde yaşamış ve onunla birlikte müzik hayatına başlamıştır. Göksenin Çakmak kimdir? Göksenin Çakmak nereli, kaç yaşında? İşte Göksenin Çakmak’ın hayatı hakkında merak edilenler…

4283

Zeki Müren, Türk sanat müziğinin efsane isimlerinden biridir. Onun hayatı, eserleri ve kişiliği hala ilgi çekmektedir. Zeki Müren’in hayatında önemli bir yere sahip olan bir isim de Göksenin Çakmak’tır. Göksenin Çakmak, Zeki Müren’in yakın arkadaşı, dostu ve müzik ortağıdır. Peki, Göksenin Çakmak kimdir? Göksenin Çakmak nereli, kaç yaşında? İşte Göksenin Çakmak’ın hayatı hakkında bilinmeyenler…

Göksenin Çakmak Kimdir?

Göksenin Çakmak, 20 Ocak 1946 yılında İzmir Alsancak’ta doğdu. İstanbul Üniversitesi Felsefe Bölümü’nden mezun oldu. 38 yıl kamu okulları, özel okullar ve dersanelerde felsefe grubu öğretmenliği ve yöneticilik yaptı.

Göksenin Çakmak ve Zeki Müren’in Dostluğu

Göksenin Çakmak, Zeki Müren ile bir dönem aynı evde yaşadığı bilinen bir isimdir. Zeki Müren ile Ankara Radyosu’nda tanıştı ve onunla birlikte müzik hayatına başladı. Zeki Müren’in vefatından sonra, onun anısına bir kitap yazdı. Kitabın adı "Zeki Müren’i Yakın Dostu Göksenin Çakmak’tan Dinleyiniz"dir.

Göksenin Çakmak’ın Müzik Kariyeri

Göksenin Çakmak, Zeki Müren ile birlikte birçok şarkı söyledi ve albüm yaptı. Zeki Müren’in “Bir Zamanlar” albümünde yer alan “Seni Seviyorum” şarkısının sözleri Göksenin Çakmak’a aittir3. Göksenin Çakmak, ayrıca kendi albümlerini de çıkardı. Bunlardan bazıları “Göksenin Çakmak Söylüyor”, “Göksenin Çakmak’tan Şarkılar”, “Göksenin Çakmak’tan Türküler” ve "Göksenin Çakmak’tan Nostalji"dir.

Göksenin Çakmak’ın Özel Hayatı

Göksenin Çakmak, evli ve iki çocuk babasıdır. Eşi Nurten Çakmak ile 1974 yılında evlendi. Çocuklarının isimleri Ege ve Ece’dir. Göksenin Çakmak, halen İstanbul’da yaşamaktadır.

(HABER MERKEZİ)
Paylaş