Gazeteci Sabri Karakaya’ya Emekli Edebiyat Öğretmeni Emine Turan’dan anlamlı hediye

Emine Turan, eşi rahmetli Sıtkı Turan’ın hayatını anlattığı “Tavizsiz Milliyetçi, Disiplinli Eğitimci, Adil Siyasetçi Sıtkı Turan Hoca” kitabını gazeteci Sabri Karakaya’ya hediye etti. İkili, geçmişe dair anıları paylaşarak duygusal anlar yaşadı.

600

Yaklaşık 25 yıl önce 12 Aralık 1999 tarihinde Balıkesir-Edremit karayolunda geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden 21. Dönem MHP Çanakkale Milletvekili rahmetli Sıtkı Turan adına kitap yazan emekli edebiyat öğretmeni, Emine Turan “Tavizsiz Milliyetçi, Disiplinli Eğitimci, Adil Siyasetçi Sıtkı Turan Hoca” adlı kitabı Alternatif Haber Grubu ve sayfası kurucusu Gazeteci Sabri Karakaya’ya hediye etti.

Yazdığı kitapta rahmetli eşi Sıtkı Turan’ın hayatını ve eğitim anlayışını ve siyasete olan katkılarını anlatan Çan Lisesi yıllarca görev yapan emekli edebiyat öğretmeni Emine Turan ile Gazeteci Sabri Karakaya, kazanın olduğu yılda ilçede basılı olarak yayın yapan Alternatif Gazetesi'nden o güne dair kupürleri görünce duygulu anlar yaşadı.

Çan Lisesinde fizik öğretmenliği yapmış, Çan İbrahim Bodur Anadolu Lisesi'nde okul müdürlüğü görevini yürütmüş ve 21. Dönem MHP Çanakkale Milletvekilliği yapan rahmetli Sıtkı Turan ile eşi emekli edebiyat öğretmeni Emine Turan'ın lise yıllarından öğretmenleri olduğunu kaydeden Gazeteci Sabri Karakaya, hocasını da ellerini öperek karşıladı.

İki saati aşkın bir süre eski günleri yad eden Emine Turan, ziyaret sonrası Sabri Karakaya'ya adına imzaladığı “Tavizsiz Milliyetçi, Disiplinli Eğitimci, Adil Siyasetçi Sıtkı Turan Hoca” adlı kitabı okuyup yorumlaması için armağan etti.

(ERHAN TAYLAN)
Paylaş