Gazeteci Mehmet Akif Ersoy kimdir? Sunucusu ve gazeteci Mehmet Akif Ersoy’un hayatı ve kariyeri

Mehmet Akif Ersoy, Türkiye’nin tanınmış gazeteci ve televizyon sunucularından biridir. Habertürk TV’de gündüz ve akşam kuşağında programlar sunan Mehmet Akif Ersoy, aynı zamanda yazar, muhabir ve belgesel yönetmenidir. Peki Mehmet Akif Ersoy kimdir? Habertürk sunucusu ve gazeteci Mehmet Akif Ersoy’un hayatı ve kariyeri nelerdir? İşte detaylar…

38308

Mehmet Akif Ersoy, Türkiye’nin tanınmış gazeteci ve televizyon sunucularından biridir. Habertürk TV’de gündüz ve akşam kuşağında programlar sunan Mehmet Akif Ersoy, aynı zamanda yazar, muhabir ve belgesel yönetmenidir. Mehmet Akif Ersoy, özellikle Libya’da Muammer Kaddafi ile yaptığı son röportaj ile adını duyurmuştur. Mehmet Akif Ersoy, Ortadoğu ve İslam coğrafyasındaki gelişmeleri yakından takip eden bir gazetecidir.

Mehmet Akif Ersoy kimdir?

Mehmet Akif Ersoy, 8 Ocak 1985’te İstanbul’da dünyaya geldi. Gazeteci bir babanın oğlu olan Mehmet Akif Ersoy, çocukluğunu İstanbul’da geçirdi. İlk, orta ve lise eğitimini tamamladıktan sonra İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler Bölümü’nde okudu.

Mehmet Akif Ersoy, üniversite eğitiminin ardından medya sektörüne adım attı. 2009 yılında 6 News televizyonunda muhabir olarak çalışmaya başladı. Bir yıl sonra TRT’ye geçiş yaptı. TRT Türk’ün Etiyopya Addis Ababa temsilcisi olarak görev yaptı.

Mehmet Akif Ersoy, savaş muhabirliği konusunda kendini gösterdi. Yemen, Şam, Libya ve Erbil gibi pek çok noktada TRT muhabiri olarak çalıştı. 2011 yılında Libya lideri Muammer Kaddafi ile ölümünden önce gerçekleştirdiği son röportaj ile tüm dünyada ses getirdi.

Mehmet Akif Ersoy, kariyerinin bir dönemini TRT Mısır temsilcisi olarak geçirdi. Bir dönem de TRT Arapça Koordinatör Yardımcısı olarak görev yaptı. 2014 yılında TRT İstanbul Bölge Müdür Yardımcısı oldu.

Mehmet Akif Ersoy, 2015 yılında Diyanet İşleri Başkanlığı Ortadoğu ve İslam Coğrafyası Sorumlu Başkan Müşaviri olarak atandı. Aynı yıl “Zenga Zenga” adlı Muammer Kaddafi belgeselini çekti.

Mehmet Akif Ersoy, 2016 yılında Dış Politika Dergisi Genel Yayın Yönetmenliği’ne getirildi. 2017 yılında ise “Tünel- Gazze’de Yaşamak” adlı kitabını yayınladı.

Mehmet Akif Ersoy, 2017 yılında Habertürk TV’ye transfer oldu. Günümüzde Habertürk TV ekranlarında gündüz kuşağında “Manşet” programını ve akşam kuşağında “Nedir Ne Değildir” programını sunmaktadır.

Mehmet Akif Ersoy’un özel hayatı

Mehmet Akif Ersoy, 14 Ağustos 2022’de Show Ana Haber spikeri Pınar Erbaş ile evlendi. Çiftin bir kız çocukları vardır.

Mehmet Akif Ersoy, İstiklal Şairi Mehmet Akif Ersoy ile aynı ismi taşımaktadır. Mehmet Akif Ersoy, aynı zamanda İngilizce, Arapça ve Fransızca bilmektedir. (Haber Merkezi)

Paylaş