Felaketin yıl dönümünde üreticilere destek

Geçen yıl Kayadere köyü yakınlarındaki yangının yıl dönümünde, Valilik ve İl Özel İdaresi desteğiyle gerçekleştirilen projede, 12 köydeki 118 üreticiye 8.815 zeytin fidanı teslim edildi. Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürü Nazan Türkarslan, fidanların gelişimini incelemek için düzenlenen etkinlikte üreticilere bol hasatlar diledi.

1405

Geçen yıl 21 Ağustos'ta Kayadere köyüne yakın ormanlık alanda meydana gelen yangın, rüzgarın etkisiyle hızla yayılarak yaklaşık 4.080 hektarlık bir alanı etkileyerek, 7 evde hasara yol açmıştı. Çıkan orman yangını Yağcılar, Ulupınar ve Okçular köylerinde de ekili alanları ve yerleşim yerlerini tahrip etmişti. Yaşanan bu felaketin yıldönümünde, Valilik ve İl Özel İdaresi destekleriyle bir proje gerçekleştirildi. Gerçekleşen proje kapsamında, zarar gören bölgelere 8.815 zeytin fidanı teslim edildi. Kayadere ve Kemel köylerinde düzenlenen etkinlikte, 12 köydeki 118 üreticinin zeytin fidanlarının vejetatif gelişmeleri incelendi.

"12 köydeki 8.815 zeytin fidanı teslim edildi"

Yapılan etkinlikle ilgili Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürü Nazan Türkarslan müdürlüğün sosyal medya hesabından yapılan açıklama yaptı. Türkarslan;“21-22 Ağustos 2023 tarihlerinde merkez ilçemizde meydana gelen yangınların yıl dönümünde, zarar gören 12 köydeki 118 üreticiye destek olmak amacıyla Valilik koordinesinde ve İl Özel İdaresi desteğiyle gerçekleştirdiğimiz projede teslim edilen 8.815 zeytin fidanının vejetatif gelişmelerini incelemek üzere Kayadere ve Kemel köylerinde üreticilerimizle buluştuk. Üreticilerimize bol ve bereketli hasatlar diliyoruz. Orman yangınlarına karşı duyarlı olalım ve yeşil vatanımızı koruyalım” dedi.

Haberin fotoğrafları için tıklayınız

(ERHAN TAYLAN)
Paylaş