Eylül Öztürk Kimdir? Sosyal Medya Fenomenliğinden İş Kadınlığına Uzanan Hikaye...

Eylül Öztürk, sosyal medyada yaptığı paylaşımlarla tanınan ve daha sonra oyunculuk, sunuculuk, şarkıcılık gibi alanlarda da kendini gösteren bir isim. Peki, Eylül Öztürk kimdir, kaç yaşında, nereli? Eylül Öztürk’ün hayatı, kariyeri, evliliği ve çocukları hakkında merak edilenler bu yazımızda.

3264

Eylül Öztürk, sosyal medyada yaptığı paylaşımlarla tanınan ve daha sonra oyunculuk, sunuculuk, şarkıcılık gibi alanlarda da kendini gösteren bir isim. Eylül Öztürk, 2017 yılında iş insanı Barış Kenan Özkan ile evlendi ve iki çocuk annesi oldu. Eylül Öztürk, aynı zamanda bir iş kadını olarak da kozmetik, güzellik ve eğitim sektörlerinde faaliyet gösteriyor.

Eylül Öztürk Kimdir?

Eylül Öztürk, 4 Haziran 1986 tarihinde Balıkesir’de doğdu. Annesi öğretmen olan Eylül Öztürk, ilkokulu Gölcük ve İstanbul’da okudu. Annesi Belçika’ya öğretmen olarak gönderilince ortaokulu Belçika’da okudu. Bu sayede Flemenkçe, İngilizce ve Fransızca öğrendi. Bu sırada da Belçika’da bir tiyatro grubu seçmelerine katıldı ve 5 yıl boyunca bu grupla beraber çeşitli oyunlarda rol aldı.

Türkiye’ye döndüklerinde İstanbul Adnan Menderes Anadolu Lisesi’ni kazandı. Yabancı dil sebebiyle Yeşilköy Anadolu Lisesi’ne transfer oldu ve lise yılları boyunca okulun müzik gruplarında solist olarak yer aldı. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Yunan Dili Ve Edebiyatı Bölümü’nü kazanıp burada okurken de müzik ve oyunculuk hayatına devam etti. Birçok grupta solist olarak çalıştı ve sahne aldı. Aynı zamanda yerel bir TV kanalında uzun bir dönem sunuculuk yaptı, dizi ve kliplerde yer aldı. Bir dönem yolcu uçaklarında hosteslik yaptı. Sonrasında yine hizmet sektöründe kalabileceği ve seyahat edebileceği bir iş arayışına girdi. Özel bir şirkette çalışmış olan Öztürk, radyo jingle’ları ve reklam müzikleri seslendirdi.

Eylül Öztürk’ün Sosyal Medya Kariyeri

Eylül Öztürk, sosyal medya ile tanışması ile beraber çektiği kısa videolar ile yüz binlerce kişinin takip ettiği bir sosyal medya fenomeni haline geldi. Twitter’ın video uygulaması Vine ile yaptığı paylaşımları Memeli Mestan rumuzu ile yaparak tanındı. Eylül Öztürk’ün Vine’da toplam 735 videosu bulunmaktadır. Eylül Öztürk, Youtube hesabı üzerinden parodi şarkılar, gündelik hayatını anlattığı vloglar, zaman zaman takipçilerinin sorduğu sorularını cevapladığı videolar hazırlıyor. Eylül Öztürk, aynı zamanda Instagram, TikTok, Facebook gibi platformlarda da aktif olarak paylaşımlar yapıyor ve milyonlarca takipçisi bulunuyor.

Eylül Öztürk’ün Televizyon Kariyeri

Eylül Öztürk, 2014 yılının başında Knorr Çabuk Çorba’nın sosyal medya ve televizyon ekranlarındaki reklamlarında oynadı. 2014 yılı başlarında, Beyazıt Öztürk’ün uzun yıllardır sürdürdüğü Beyaz Show isimli talk show programına, daha önce 3+1 olarak yayınlanmış ve ardından adı 3 Adam olarak değişen programın sunucuları Eser Yenenler, Oğuzhan Koç ve İbrahim Büyükak için yazdığı “3 Adam” isimli parçası ile konuk oldu. 2014 yılı son çeyreğinde TRT televizyon kanalında yayınlanan Üstün Dökmen ile Yaşama Yerleşmek adlı programda oyunculuk yaptı. 24 Ocak 2015 Cumartesi akşamı Star tv’de başlayan ve sunuculuğunu Murat Başoğlu’nun yaptığı jüri koltuğunda Seyfi Dursunoğlu, Nükhet Duru ve Ümit Erdim’in olduğu “Benzemez Kimse Sana” yarışma programına katıldı. 2018 yılında “4 Kadın Zamanı” programının dört sunucusundan biri olan Eylül Öztürk, 2019 yılında ise “Eylül Öztürk ile Hey Anne” programının sunuculuğunu yaptı6. 2020 yılında ise TRT 1 ekranlarında yayınlanan Mükemmel Eşleşme dizisinde oyunculuk yaptı.

Eylül Öztürk’ün Evliliği ve Çocukları

Eylül Öztürk, 2017 yılında iş insanı Barış Kenan Özkan ile evlendi. Bu evliliğinden Alex ve Alice adında iki çocuğu dünyaya geldi. Eylül Öztürk, çocuklarıyla ilgili paylaşımlarını da sosyal medyada takipçileriyle paylaşıyor.

Eylül Öztürk’ün İş Hayatı

Eylül Öztürk, aynı zamanda bir iş kadını olarak da kozmetik, güzellik ve eğitim sektörlerinde faaliyet gösteriyor. Eylül Öztürk, “Fit&Alive” markası başta olmak üzere “Eylül Öztürk Nail Spa” güzellik merkezlerinin ve bu sektörde bir çok kadına istihdam sağlayan "Eylül Öztürk Akademi"nin sahibi olarak kariyerine devam ediyor. Eylül Öztürk, iş hayatındaki gelişmeleri de sosyal medyada paylaşarak takipçilerine ilham veriyor.

Paylaş