En İyi Filmler: 2024 Yılında İzlemeniz Gereken 10 Film

2024 yılında izlemeniz gereken 10 filmi sizin için seçtik. Aksiyondan komediye, dramdan bilim kurguya, her zevke uygun filmler bu listede. IMDb puanlarına, eleştirmen yorumlarına ve izleyici beğenisine göre hazırladığımız bu liste, sinema tutkunlarının kaçırmaması gereken bir rehber. İşte, en iyi filmler listesi...

4610

Sinema tutkunları için 2024 yılı, birbirinden güzel ve heyecanlı filmlerle dolu geçiyor. Peki, bu yıl hangi filmleri izlemelisiniz? Hangi filmler hem eleştirmenlerden hem de izleyicilerden tam not alıyor? Hangi filmler sizi hem eğlendirecek hem de düşündürecek? İşte, sizin için seçtiğimiz en iyi filmler listesi:

Wrath of Man (İntikam Vakti)

Jason Statham’ın başrolünde oynadığı bu aksiyon gerilim filmi, oğlunun intikamını almak isteyen bir babanın hikayesini anlatıyor. H, zengin ve güçlü bir adamdır ama oğlunu kaybettikten sonra basit bir işte çalışmaya başlar. Bu işte olmasının tek sebebi ise oğlunun ölümüne sebep olanları bulmaktır. Film, nefes kesen sahneleri ve sürpriz finaliyle izleyenleri mest ediyor. IMDb puanı 7.1 olan film, 2021 yılının en iyi aksiyon filmleri arasında gösteriliyor.

Don’t Look Up (Yukarı Bakma)

Leonardo DiCaprio, Jennifer Lawrence ve Meryl Streep gibi yıldız oyuncuların yer aldığı bu komedi filmi, kocaman bir göktaşının dünyayı yok edeceği konusunda insanları uyarmak isteyen iki gökbilimcinin başından geçen olayları konu ediyor. Film, hem güldürüyor hem de insanlığın durumuna dair çarpıcı bir eleştiri sunuyor. IMDb puanı 7.2 olan film, 2021 yılının en çok konuşulan filmleri arasında yer alıyor.

Beni Çok Sev

Sarp Akkaya, Ercan Kesal ve Songül Öden’in başrollerini paylaştığı bu dram filmi, 14 yıldır cezaevinde olan bir mahkumun memleketine gidişini ve yaşadığı acı gerçekleri anlatıyor. Musa, uzun süre sonra eşini, annesini ve kızını görmek için izin alır. Ancak güzel bir günün ardından kızının kendisine ait olmadığını ve gerçek kızının öldürüldüğünü öğrenir. Musa, gerçekleri öğrenmeden yeniden cezaevine girmeye niyetli değildir. IMDb puanı 7.0 olan film, 2020 yılının en iyi yerli filmleri arasında gösteriliyor.

Fractured (Kırık)

Sam Worthington’un başrolünde oynadığı bu gerilim filmi, kızının ve eşinin hastanede kaybolmasını ve kendisine akıl almaz yanıtlar verilmesini konu ediyor. Roy, trafik kazası sonucu kolu kırılan kızını, eşiyle birlikte hastaneye götürür. Tomografi odasına giden kızı ve eşi uzun süre geri dönmezler. Beklerken uyuya kalan Roy, hastane yetkililerinden şok edici bir haber alır. Kızının ve eşinin hastanede herhangi bir kaydının olmadığını ve hiçbir zaman gelmediklerini söylerler. Roy, kendisine oyun oynandığını düşünür ve gerçeği ortaya çıkarmak için mücadele eder. IMDb puanı 6.4 olan film, 2019 yılının en iyi gerilim filmleri arasında sayılıyor.

The Royal Treatment (Prensin Düğünü)

Laura Marano ve Mena Massoud’un başrollerini paylaştığı bu romantik komedi filmi, kendi halinde bir kuaför ile yakışıklı bir prensin arasında gelişen aşkı anlatıyor. Izzy, Prens Thomas’ın düğününde çalışma fırsatı yakalar. Süreç içerisinde Izzy ve Prens Thomas’ın aralarında ufak kıvılcımlar meydana gelir. Prens Thomas, kendi düğününde başka bir kadına aşık olur ve enteresan olaylar meydana gelir. IMDb puanı 5.2 olan film, 2022 yılının en eğlenceli filmleri arasında yer alıyor.

The Tinder Swindler (Tinder Avcısı)

Bu belgesel film, arkadaşlık sitesi üzerinden dünyanın farklı yerlerindeki kadınlarla sevgili olan ve onları profesyonel bir şekilde dolandıran Simon Leviev’in gerçek hikayesini anlatıyor. Simon, kendisini İsrail’in en zengin ailelerinden birinin oğlu olarak tanıtır ve kadınları lüks hayatıyla etkiler. Ancak bir süre sonra onlardan para ister ve ortadan kaybolur. Film, Simon’un peşine düşen kadınların ve gazetecilerin araştırmalarını ve Simon’un yakalanma sürecini gözler önüne seriyor. IMDb puanı 7.3 olan film, 2021 yılının en iyi belgesel filmleri arasında gösteriliyor.

The Matrix Resurrections (Matrix Yeniden Doğuş)

Keanu Reeves ve Carrie-Anne Moss’un başrollerini paylaştığı bu bilim kurgu filmi, Matrix serisinin dördüncü ve son filmi olarak karşımıza çıkıyor. Film, Neo ve Trinity’nin Matrix’ten kurtulma mücadelesini ve yeni düşmanlarla karşılaşmalarını konu ediyor. Film, hem görsel efektleri hem de felsefi mesajlarıyla izleyenleri büyülüyor. IMDb puanı 5.8 olan film, 2021 yılının en çok beklenen filmleri arasında yer alıyor.

Spider-Man: No Way Home (Örümcek Adam: Eve Dönüş Yok)

Tom Holland, Zendaya ve Benedict Cumberbatch’in başrollerini paylaştığı bu aksiyon filmi, Örümcek Adam serisinin üçüncü filmi olarak karşımıza çıkıyor. Film, Peter Parker’ın kimliğinin açığa çıkmasının ardından yaşadığı zorlukları ve farklı evrenlerden gelen düşmanlarıyla mücadele etmesini konu ediyor. Film, hem eski Örümcek Adam filmlerine göndermeleri hem de Marvel Sinematik Evreni’ne katkılarıyla izleyenleri memnun ediyor. IMDb puanı 8.9 olan film, 2021 yılının en iyi aksiyon filmleri arasında gösteriliyor.

Dune (Dün)

Timothée Chalamet, Zendaya ve Oscar Isaac’in başrollerini paylaştığı bu bilim kurgu filmi, Frank Herbert’in aynı adlı romanından uyarlanıyor. Film, uzak bir gezegende yaşayan dev solucanlarla mücadele eden bir ailenin hikayesini anlatıyor. Film, hem görsel şöleni hem de derin hikayesiyle izleyenleri etkiliyor. IMDb puanı 8.0 olan film, 2021 yılının en iyi bilim kurgu filmleri arasında sayılıyor.

The Power of the Dog (Köpeğin Gücü)

Benedict Cumberbatch, Kirsten Dunst ve Jesse Plemons’un başrollerini paylaştığı bu dram filmi, 1920’lerde Montana’da yaşayan iki kardeşin hikayesini anlatıyor.

(SAİM TUNÇMAN)
Paylaş