Emekli maaşlarında son dakika gelişmeler; Temmuz 2024 zam oranı ne zaman belli olacak?

2182

Emekliler için merakla beklenen Temmuz 2024 zam oranı, 10 gün içinde netleşmeye hazırlanıyor. Son dakika bilgilere göre, SSK ve Bağ-Kur emeklileri için 6 aylık enflasyon rakamları baz alınarak zam oranı belirlenecek. Bu oran sonrasında ise refah payı masaya yatırılacak ve ek ödeme hesaplanacak.

Zam oranı nasıl hesaplanacak?

SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaşlarına zam oranı, 6 aylık enflasyon rakamları baz alınarak hesaplanacak. Bu kapsamda, 2024 yılı Ocak ve Haziran ayları arasındaki TÜFE (Türkiye İstatistik Kurumu) verileri dikkate alınacak.

Memur maaş zammı da Temmuz'da mı?

Memur maaş zammı da Temmuz ayında belirleniyor. 7. Toplu Sözleşme'ye göre, memur maaşlarına 2024'ün ilk 6 ayında yüzde 15, ikinci 6 ayında ise yüzde 10 zam yapılacak.

Refah payı masaya yatırılacak mı?

Emekli maaş zam oranı ve memur maaş zammı netleştikten sonra, refah payı da masaya yatırılacak. Refah payı, enflasyon farkını aşan ek bir zam oranıdır.

Bütçe disiplini ve enflasyonla mücadele ön planda

Emekli maaş zam oranları ve refah payı hesaplanırken, bütçe disiplini ve enflasyonla mücadele de göz önünde bulundurulacak. Hükümet, "Ücret artışı-Enflasyon artışı" sarmalından çıkmak için bütçe disiplinini sağlamaya ve enflasyonu düşürmeye öncelik veriyor.

Emekli maaşlarına ek ödeme yapılacak mı?

Emekli maaş zam oranı ve refah payı netleştikten sonra, emeklilere ek ödeme yapılıp yapılmayacağı da belli olacak. Ek ödeme, enflasyon farkını ve refah payını aşan bir miktarda yapılabilecek.

Emekliler zam oranını bekliyor

Emekliler, Temmuz 2024 zam oranını ve ek ödeme bilgisini merakla bekliyor. Zam oranı ve ek ödeme bilgisi, Resmi Gazete'de yayımlandıktan sonra emeklilere bildirilecek.

(ERHAN TAYLAN)
Paylaş