Doğancılar Köyü’nde Mevlid-i Nebi hayrı

Çan’ın Doğancılar Köyü’nde, Mevlid-i Nebi Kandili’ne denk gelen hayır etkinliği büyük bir katılımla gerçekleşti. İlçe Müftüsü Mustafa Ekin’in dualarıyla Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (s.a.v) anılırken, Kaymakam Dr. Emre Nebioğlu da geleneksel Çiftçi Bayramı'na katılarak köylülerle sohbet etti.

433

Çan ilçesine bağlı Doğancılar Köyü, Mevlid-i Nebi Kandili'ne tesadüf eden hayır etkinliği ve geleneksel Çiftçi Bayramı'na ev sahipliği yaptı. İlçe Müftüsü Mustafa Ekin’in dualarla katılım sağladığı etkinlikte, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (s.a.v) rahmetle anıldı. Müftü Ekin, hayır programına katılan kalabalığa hitaben, "Allah bu hayrımızı kabul etsin. Birlik ve beraberliğimiz daim olsun" dedi.

Çan Kaymakamı Dr. Emre Nebioğlu’da köyde düzenlenen bu geleneksel hayır ve bayram etkinliğine katılan vatandaşlarla ve etkinliğe katılan komşu köylerin muhtarlarıyla sohbet eden Nebioğlu, Rumeli TV’ye verdiği röportajda etkinliğin önemine değindi. Kaymakam Nebioğlu, katkı sağlayan Köy Muhtarı İsmail Ünlü'ye ve tüm emeği geçenlere teşekkür ederek, etkinliğin birlik ve beraberliğe vesile olmasını diledi.

(ERHAN TAYLAN)
Paylaş