Cumartesi Noter Açık Mı? 2024 Yılında Noter Çalışma Saatleri Değişti Mi? İşte Detaylar

Cumartesi günü noterde işlem yapmak isteyenler, noterlerin çalışma saatlerini merak ediyor. Noterler cumartesi açık mı, nöbetçi noterler var mı, nöbetçi noter sorgulama ekranı nasıl kullanılır? Bu soruların yanıtları ve daha fazlası bu makalede...

2742

Noterler cumartesi açık mı? Noter çalışma saatleri 2024 yılında değişti mi? Nöbetçi noterler hangi saatlerde hizmet veriyor? Bu soruların yanıtlarını merak eden vatandaşlar, noterde işlem yapmak için internetten araştırma yapıyor. İşte cumartesi günü noter açık mı sorusunun cevabı ve noter çalışma saatleri 2024...

Noterler Cumartesi Açık Mı?

Noterler cumartesi açık mı sorusu, cumartesi günü noterde işlem yapmak isteyenler tarafından internet üzerinde sorgulanıyor. İşyeri, araç, konut alış satışı, tasdikleme gibi resmi işlemlerin yapıldığı noterler, 2019 yılından beri hafta sonu günlerinde 'nöbetçi noter' uygulamasıyla hizmet veriyor. Peki, noterler cumartesi açık mı? Noterler cumartesi çalışıyor mu, kaça kadar açık? İşte cumartesi günü noter çalışma saatleri!

Noter Çalışma Saatleri 2024

Noterler hafta içi her gün mesaiye saat 09.00'da başlıyor ve öğle tatili olan 12.30'a kadar çalışmaya devam ediyor. Öğleden sonra saat 13.30'da tekrar mesaiye başlayan noterler, akşam kapanış saati olan 17.00'ye kadar çalışıyor. Noterler cumartesi ve pazar günleri ise kapalıdır.

Nöbetçi Noterler Hangi Saatlerde Hizmet Veriyor?

Normal şartlar altında hafta sonları hizmet vermeyen noterler, 2019 yılı itibariyle nöbetçilik sistemine geçti. Böylece cumartesi ve pazar günleri nöbetçi noterler üzerinden işlemler gerçekleştirilebilecek. Hafta sonu 10.00-16.00 saatleri arasında hizmet veren nöbetçi noterler, kurumun resmi internet sitesi üzerinden il ve tarih seçimi ile kolayca sorgulanabiliyor. Buna göre kurumun resmi internet sitesi üzerinden öğrenebileceğiniz nöbetçi noter ile cumartesi günü işlemlerinizi halledebilirsiniz.

(HABER MERKEZİ)
Paylaş