Contratiempo filminin konusu ne? Contratiempo (Görünmeyen Misafir ) Filmi ne anlatıyor?

Contratiempo, İspanyol yönetmen Oriol Paulo’nun yazıp yönettiği 2016 yapımı bir gerilim filmidir. Film, bir cinayet suçlamasıyla karşı karşıya kalan başarılı bir iş adamının, kendisini aklamak için verdiği mücadeleyi konu alıyor. Film, sürükleyici kurgusu, şaşırtıcı finali ve oyunculuk performanslarıyla izleyicilerden ve eleştirmenlerden olumlu yorumlar aldı. Film, Türkiye’de Görünmeyen Misafir adıyla vizyona girdi.

2666

Contratiempo, 2016 yılında vizyona giren ve izleyenleri kendine hayran bırakan bir gerilim filmidir. Film, bir cinayet davasının içine düşen ve kendini temize çıkarmaya çalışan bir iş adamının hikayesini anlatıyor. Film, sadece iki karakterin konuşmalarıyla ilerlemesine rağmen, izleyiciyi sonuna kadar merakta tutuyor ve beklenmedik bir finalle şaşırtıyor. Film, hem eleştirmenlerden hem de izleyicilerden yüksek puanlar alarak başarısını kanıtladı. Film, Türkiye’de Görünmeyen Misafir adıyla gösterildi.

Filmde Neler Oluyor?

Filmde, Asya pazarı ile yaptığı ticari anlaşmaları ve yüksek teknoloji şirketi sebebiyle ‘Yılın Adamı’ olarak adlandırılan Adrián Doria (Mario Casas), sevgilisi Laura Vidal (Bárbara Lennie) ile birlikte kaldığı otel odasında ölü bulunur. Olay yerinde hiçbir delil olmadığı için Adrián, cinayetten tutuklanır. Avukatı Félix Leiva (Francesc Orella), Adrián’ın savunmasını hazırlamak için ünlü bir hukukçu olan Virginia Goodman (Ana Wagener) ile anlaşır. Virginia, Adrián’ı ziyaret ederek olayın nasıl gerçekleştiğini anlatmasını ister. Adrián, Laura ile olan ilişkisini, bir trafik kazasına karıştıklarını ve kazada ölen Daniel Garrido’nun (Iñigo Gastesi) eşi Sonia’nın (San Yélamos) kendilerini tehdit ettiğini anlatır. Ancak Virginia, Adrián’ın anlattıklarından tatmin olmaz ve onu yalan söylemekle suçlar. Virginia, Adrián’ın gerçekleri sakladığını düşünerek ona baskı yapmaya devam eder. Bu sırada Félix, olayla ilgili yeni bir ipucu bulur ve Virginia’ya ulaşmaya çalışır. Film, Adrián ve Virginia arasındaki konuşmalarla ilerlerken, cinayetin arkasındaki gerçek ortaya çıkar.

Film Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Contratiempo filmi, 6 Ocak 2017’de İspanya’da gösterime girdi ve 30,6 milyon dolar hasılat elde etti.

Film, IMDb’de 187 bin kullanıcının oylamasıyla 8,0 puan aldı. Film ayrıca Rotten Tomatoes’ta %75 eleştirmen beğenisi ve %88 izleyici beğenisi kazandı.

Film, iki ödül kazandı ve üç ödüle aday gösterildi. Film, Goya Ödülleri’nde En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu (Ana Wagener) ve En İyi Kurgu dallarında adaylık aldı. Film ayrıca Fantasporto Film Festivali’nde En İyi Senaryo Ödülü’nü kazandı.

Film, üç farklı dilde uyarlandı. Hint yapımı Badla (2019), Kore yapımı The Invisible Witness (2018) ve İtalyan yapımı Il Testimone Invisibile (2018) filmleri Contratiempo’nun uyarlamalarıdır .

Contratiempo filmi, izleyiciyi sürekli merakta bırakan ve sonunda şoke eden bir gerilim filmidir. Filmdeki oyuncuların performansları da filme ayrı bir değer katmaktadır. Eğer siz de akıl oyunlarıyla dolu bir film izlemek istiyorsanız, Contratiempo’yu kaçırmayın!

(Şerife Turhanlı)

Paylaş