Clint Eastwood Kimdir? Clint Eastwood’un yeni filmi ne?

Hollywood’un efsanevi aktörü Clint Eastwood, 93 yaşında yeni filmi Juror No. 2’nin çekimlerine başladı. Eastwood’un son filmi olacağı söylenen yapım, Savannah, Georgia’da çekiliyor.

1629

Clint Eastwood, yedi dekade uzanan kariyeriyle sinema tarihinin en önemli isimlerinden biri. Eastwood, hem oyuncu hem yönetmen olarak sayısız başarıya imza attı. Oscar, Altın Küre, BAFTA gibi prestijli ödüllerin sahibi olan Eastwood, son yıllarda pek görünmüyordu. 2021 yılında Cry Macho adlı filmiyle hayranlarının karşısına çıkan Eastwood, 2022 yılında hiçbir kamusal etkinliğe katılmadı. Bu durum, 92 yaşındaki aktörün sağlığı hakkında endişeleri artırdı. Ancak Eastwood, 93 yaşında yeni bir filmle geri döndüğünü kanıtladı.

Clint Eastwood Kimdir?

Clint Eastwood, 31 Mayıs 1930’da San Francisco’da doğan Amerikalı bir sinema oyuncusu, yönetmen ve yapımcıdır. 1950’lerden beri Hollywood’un en popüler yıldızlarından biri olan Eastwood, özellikle Sergio Leone’nin spagetti westernleri ve Dirty Harry serisi ile ün kazandı. Eastwood, aynı zamanda birçok filmi yönetti ve üretti. Bu filmler arasında Oscar ödüllü Unforgiven (1992) ve Million Dollar Baby (2004) gibi başyapıtlar da bulunuyor. Eastwood, 93 yaşında hâlâ aktif olarak sinema yapmaya devam ediyor ve Juror No. 2 adlı yeni filmiyle gündemde. Eastwood, sekiz çocuk babasıdır ve altı farklı kadınla ilişkisi olduğu bilinmektedir. Eastwood, ayrıca Fransa’dan Onur Lejyonu nişanı da dahil olmak üzere birçok ödül ve takdir almıştır.

Clint Eastwood’un Yeni Filmi: Juror No. 2

Eastwood’un yeni filmi Juror No. 2, bir cinayet davasının jürisinde yer alan bir adamın hikayesini anlatıyor. Adam, davayla ilgili bir şeylerin ters gittiğini fark eder ve adaleti sağlamak için kendi araştırmasını yapmaya başlar. Film, Nicholas Hoult ve Toni Collette gibi yıldız isimleri de kadrosunda barındırıyor. Eastwood, filmin hem yönetmeni hem de yapımcısı olarak görev alıyor. Filmin senaryosu, Billy Ray tarafından yazıldı. Ray, daha önce Captain Phillips, The Hunger Games ve Gemini Man gibi filmlerin senaryolarını kaleme almıştı.

Clint Eastwood’un Son Filmi Olabilir Mi?

Clint Eastwood, Juror No. 2’nin çekimlerine başladığına göre, sağlık sorunları olmadığı anlaşılıyor. Ancak bu film, Eastwood’un son filmi olabilir. Bir kaynağa göre, Eastwood, emeklilikten bahsediyor ve film endüstrisinin kendisine ilgi göstermediğini düşünüyor4. Eastwood’un 50 yıllık ortağı Warner Bros’un da, Cry Macho’nun gişede başarısız olmasından sonra Eastwood’la çalışmaktan vazgeçtiği iddia ediliyor. Eastwood, Juror No. 2’yi tamamladıktan sonra, sinemaya veda edebilir.

(Saim Tunçman)

Paylaş