Çelik, Edremit Zeytinyağı Tadım Festivali'ne katıldı

Güre sahilinde düzenlenen “Fest Olive Edremit Zeytinyağı Tadım Festivali”ne Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası adına Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Çelik katıldı. Çelik, zeytinyağı sektöründeki yenilikler ve iş birliği fırsatlarının önemine dikkat çekti.

233

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Edremit Belediyesi ve çeşitli ticaret kuruluşlarının iş birliğiyle gerçekleştirilen Fest Olive Edremit Zeytinyağı Tadım Festivali, zeytinyağı üreticilerini ve sektör temsilcilerini bir araya getirdi. Festivalde Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) adına Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Çelik katıldı.

Ahmet Çelik, festivale dair yaptığı açıklamada, bu tür organizasyonların zeytinyağı sektöründeki yenilikleri takip etmek ve yeni iş birlikleri geliştirmek adına önem taşıdığını vurguladı. Çelik, Çanakkale ve Edremit bölgesinin zeytinyağı üretiminde sahip olduğu doğal avantajları daha etkin kullanabilmek için üretim süreçlerinde kalite standardını yükseltmenin ve markalaşma sürecine daha fazla ağırlık vermenin gerektiğini belirtti.

Çelik; “Uluslararası rekabet gücümüzü nasıl artırabileceğimizi konuşma fırsatı bulduk”

Çelik, Fest Olive’in bölgedeki zeytinyağı üreticileri için önemli bir platform sunduğunu ifade ederek, “Bölge olarak doğal bir avantaja sahibiz. Ancak bu potansiyeli tam anlamıyla kullanabilmek için üretimde kaliteyi artırmamız gerekiyor. Ayrıca, sürdürülebilir üretimi ve uluslararası rekabet gücümüzü nasıl artırabileceğimizi konuşma fırsatı bulduk” dedi.

“Fest Olive, uluslararası marka hedefinde önemli bir platform”

“Fest Olive Edremit Zeytinyağı Tadım Festivali” hakkında bilgi veren Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Çelik; “Bu tür organizasyonlar, sektördeki yenilikleri takip etmek ve iş birliği fırsatlarını değerlendirmek adına büyük önem taşıyor. Bölge olarak, zeytinyağı üretiminde doğal bir avantaja sahibiz. Ancak bu potansiyeli en iyi şekilde değerlendirmek için kaliteyi artırmamız, yeniliklere açık olmamız ve markalaşma sürecine ağırlık vermemiz gerekiyor. Bugün burada, hem üreticilerimizle hem de sektör temsilcileriyle bir araya gelerek zeytinyağında sürdürülebilir üretimi ve uluslararası rekabet gücümüzü nasıl artırabileceğimizi konuştuk. Çanakkale ve Edremit bölgesinin, zeytinyağında uluslararası bir marka haline gelebilmesi için üretim süreçlerimizde kalite standardını daha da yükseltmemiz gerekiyor. Fest Olive gibi organizasyonlar, bu hedeflere ulaşmamızda önemli bir platform sunuyor.” dedi.

(ERHAN TAYLAN)
Paylaş