Çanakkale'nin tarihi ve kültürel mekanlarına gezi

Çanakkale Belediyesi'nin Yeşil Yerel Yönetim Binası Açık Alan Kimliklendirme Çalışması kapsamında düzenlenen Seramik Mozaik Yüzey Kaplama Projesi'nin üçüncü çalıştayına katılan 52 kişilik ekip, sanatsal çalışmaların yanı sıra Çanakkale'nin tarihi ve kültürel mekanlarını da keşfetti.

827

Çanakkale Belediyesi Yeşil Yerel Yönetim Binası Açık Alan Kimliklendirme Çalışması kapsamında atık malzeme ile hayata geçirilen Seramik Mozaik Yüzey Kaplama Projesi'nin üçüncü çalıştayına katılan ekip, Çanakkale’nin tarihi ve kültürel mekanlarını da gezme fırsatı buldu.

Çalıştay Katılımcıları

Projenin üçüncü çalıştayına, Eskişehir Anadolu Üniversitesi, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi, İstanbul Marmara Üniversitesi ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin Güzel Sanatlar Fakülteleri Seramik/ Seramik ve Cam Bölümleri öğretim elemanları ve öğrencilerinden oluşan 52 kişilik bir ekip katıldı. Bu ekip, Çanakkale Belediyesi Yeşil Yerel Yönetim Binası Açık Alan Kimliklendirme Çalışması kapsamında Çanakkale Seramik Kalebodur Çan Fabrikası bünyesinde Atölye Kale departmanında çalışmalarını yürüttü.

Katılımcılara Çanakkale’nin zengin tarihi ve kültürel mirasını tanıtıdı

Çalıştay katılımcıları, Çanakkale’nin tarihi ve kültürel mekanlarını da gezme fırsatı buldu. Şehitler Abidesi, Troya Müzesi ve Troya Ören Yerini ziyaret ederek bu mekanlar hakkında bilgi sahibi oldular. Bu gezi, hem sanatsal çalışmaları desteklemek hem de katılımcılara Çanakkale’nin zengin tarihini ve kültürel mirasını tanıtmak amacıyla düzenlendi.

(ERHAN TAYLAN)
Paylaş