Çanakkale’de 'Yüzme Bilmeyen Kalmasın' projesi büyük ilgi görüyor

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın öncülüğünde yürütülen 'Yüzme Bilmeyen Kalmasın' projesi, yaz sezonunda milyonlarca vatandaşa yüzme öğretiyor ve sosyal aktivitelerle bir araya getiriyor.

1017

Türkiye genelinde büyük ilgi gören 'Yüzme Bilmeyen Kalmasın' projesi, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından bu yıl içinde en az 1 milyon kişiye yüzme öğretilmesi hedefiyle hayata geçirildi. Çanakkale'de de yoğun ilgi gören proje kapsamında, açık ve kapalı yüzme havuzları ile deniz ve portatif havuzlarda yaz boyunca devam eden kurslar, özellikle okulların tatil olmasıyla birlikte çocukların ve yetişkinlerin ilgisini çekiyor.

Anafartalar Kapalı Olimpik Yüzme Havuzu'nda Gençlik Spor İl Müdürlüğü'nün deneyimli antrenörleri eşliğinde verilen ücretsiz eğitimlerle her yaş grubundan vatandaşlar, belirlenen gün ve saatlerde yüzme becerilerini geliştiriyor. Proje kapsamında kayıt yaptırmak isteyenler internet üzerinden kolayca başvuruda bulunabiliyor veya havuzlara gelerek kayıtlarını gerçekleştirebiliyorlar. 'Yüzme Bilmeyen Kalmasın' projesi, spor yapmanın yanı sıra sosyalleşme imkanı sunuyor.

(ERHAN TAYLAN)
Paylaş