Çanakkale’de otobüslerde değişikliğe gidildi!

Çanakkale Belediyesi Eylül ayı Meclis Toplantısı dün akşam gerçekleştirildi. Düzenlenen toplantıda, otobüs güzergahlarında ve aktarma saatlerinde değişikliğe gidildi.

650

Çanakkale Belediyesi Eylül ayı Meclis Toplantısı dün akşam gerçekleştirildi. Toplantıda, gündem maddeleri arasında yer alan “Toplu Taşıma Hat Güzergah Revizyonu Hakkında”, “Toplu Taşıma Yolcu Biniş Aktarma Sürelerinin Arttırılması Hakkında” ve “Otobüs Devri Hakkında” teklifleri meclis üyelerine sunuldu.

Otobüs güzergahları değişti!

Meclise sunulan 7’nci gündem maddesi “Toplu Taşıma Hat Güzergah Revizyonu Hakkında” sunum gerçekleştirildi. Düzenlenen sunumda, güzergahların değiştirilmesi hakkında teklif Meclis’e sunuldu. Ç1-Ç3-Ç8-Ç11K-Ç11K Ekspres hatları Çanakkale iskele bölgesinden güzergahlarından geçmeye devam ederken, Ç1 Ekspres-Ç3 Ekspress – ÇT3 Ekspress –Ç5 –Ç7-Ç9-Ç11G hatları ise bundan sonra Eski hastane karşısından geçmesi teklifi masaya getirildi. İYİ Parti Grubu Meclis Üyesi Emirhan Şahbaz’ın ulaşım sorunu için alternatif çözüm sorusuna, Çanakkale Belediye Başkanı Muharrem Erkek “Gerekli yolcu sayısına ulaşıldığında metrobüs olabilir” cevabını verdi.

Güzergah değişikliği için saha çalışmalarının ve anket çalışmalarının yapılacağı yer aldı. Gündem maddesi, oy birliğiyle kabul edildi.

Aktarma saatleri uzatıldı

Gündem maddelerinde 8’inci sırada yer alan “Toplu Taşıma Yolcu Biniş Aktarma Sürelerinin Arttırılması Hakkında” gündem maddesi de toplantıda tartışıldı. Teklifle beraber Ç11G ve Ç9’da 50 dakika olan aktarma süresinin 90 dakikaya çıkarılması, normal hatlarda olan 5-10 dakika olan aktarma süresinin 20 dakikaya çıkarılması ve 20-30 dakika arasında olan aktarma süresinin 40 dakikaya çıkarılması teklifi tartışıldı. Sunulan teklif, oy birliğiyle kabul edildi.

Eceabat Belediyesi’ne otobüs desteği verilecek

Meclis’te ayrıca 9’uncu madde “Otobüs Devri Hakkında” teklif tartışıldı. Çanakkale Belediyesi’nde bulunan ve kullanılmayan 17 DHA 815 plakalı 1999 model otobüsün Eceabat Belediyesi'ne devredilmesi kararı görüşüldü. Karar, oy çokluğuyla kabul edildi.

(ESRA GÜLLER)
Paylaş