Çanakkale'de kuvvetli yağış uyarısı sel ve su baskınlarına karşı dikkat!

Meteoroloji, Çanakkale ve kuzey ilçelerinde yarın sabah saatlerinden itibaren yerel olarak kuvvetli sağanak yağışların beklendiğini duyurdu. Sel, su baskını ve ulaşımda aksamalar gibi risklere karşı vatandaşların tedbirli olması istendi.

643

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 2. Bölge Müdürlüğü, Çanakkale ve çevresinde beklenen kuvvetli yağışlara karşı vatandaşları uyardı. Bu gece saat 03.00’te başlayıp yarın öğle saatlerine kadar süreceği tahmin edilen sağanak ve gök gürültülü yağışlar nedeniyle olası olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiği bildirildi.

Yapılan duyuruda; 1 Eylül 2024 bugün Pazar gecesi saat: 03.00’den itibaren başlayıp saat: 12.00’de sona ereceği tahmin edilen yağışlarla ilgili olarak; “Yapılan son değerlendirmelere göre; bu gece saatlerinden itibaren başlayacak sağanak ve gök gürültülü yağışların, Çanakkale Merkez ile kuzey ilçelerinde (Gelibolu, Eceabat, Lapseki, Biga) yarın öğle saatlerine kadar yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) olması beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgar ve yerel dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır” denildi.

(ERHAN TAYLAN)
Paylaş