Çan Devlet Hastanesi'nde İş Sağlığı ve Güvenliği etkinliği

Sağlık çalışanlarının güvenli ve sağlıklı bir çalışma ortamında hizmet vermelerini sağlamak amacıyla Çan Devlet Hastanesi'nde İş Sağlığı ve Güvenliği etkinliği, düzenlendi.

780

ÇDH'de tüm çalışanların sağlıklı ortamlarda çalışarak sağlıklı bir çalışma hayatını sürdürmelerini sağlamak için, Hastane İş Sağlığı ve Güvenliği Hemşiresi Seher Uslu tarafından tüm hastane genelinde çalışmalar yapıldığı açıklandı.Etkinlikler kapsamında; ÇDH İş Sağlığı ve Güvenliği Hemşiresi Seher Uslu tarafından çalışanlarımız yerinde ziyaret edilerek, İş Güvenliği İş ve İşlemleri, Güvenli Hastane çalışmaları, İlk Yardım Eğitimleri, Çalışan Sağlığı Çalışmaları, İş Ekipmanlarının Periyodik Kontrol Çalışmaları, Sıfır Atık Çalışmaları kapsamında bilgilendirmeler yapıldığı kaydedildi.

Hafta nedeniyle ÇDH'den yapılan açıklamada; "Her yıl 4-10 Mayıs tarihleri arasında 'İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası' etkinlikleri düzenlenmektedir. Sağlıklı ve güvenli çalışma ortamı, çalışma yaşamındaki temel hak ve ilkelerden biridir. Bu ortamların sağlıklı olmasını sağlamak çalışan sağlığını korumanın en büyük adımını oluşturur. Bu nedenle çalışan sağlığı, koruyucu sağlık hizmetleri arasında önemli bir yer teşkil etmektedir" ifadelerine yer verildi. Öte yandan; Çan Devlet Hastanesi olarak çalışanlar için sağlıklı ve güvenli iş ortamlarının oluşturulmasında, çalışanların işten kaynaklanabilecek risklere ve tehlikelere karşı bilgilendirilmesine ve bilinçlendirilmesine ilaveten sağlıklarının nasıl korunacağı ve geliştirileceği hususlar hakkında da farkındalıklarının arttırılması konusunda eğitim verildi. Çalışanların farkındalıklarının arttırılması maksadıyla, 4-10 Mayıs İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası içerisinde “Obezite ve diyabet” konuları kapsamında; Çalışma hayatında diyabet, Çalışma hayatında obezite ve beslenme konularında ÇDH Diyetisyeni Büşra Akseli tarafından bilgilendirme faaliyetleri gerçekleştirildi.

(ERHAN TAYLAN)
Paylaş